Huawei оголосив про постачання понад 400 000 активних антенних систем 5G

Huawei оголосив про постачання понад 400 000 активних антенних систем 5G

Виконавчий директор правління Huawei та президент напряму Huawei Carrier BG Райан Дін (Ryan Ding) під час вступної промови на Глобальному форумі широкосмугового мобільного зв’язку 2019 (Global Mobile Broadband Forum 2019) зазначив, що у користувачів, домашніх господарств та вертикальних галузей є реальна та нагальна потреба в 5G. Масштабне 5G-розгортання розпочалося у всьому світі. За словами Р. Діна, оператори можуть монетизувати 5G, якщо розвиватимуть сервіси та послуги, котрі можна миттєво ввести в комерційний оборот.

Під час промови «Зробити 5G комерційно успішним» Р. Дін зазначив, що за один рік стандарти, спектр та пристрої стали готовими до використання 5G, чого не спостерігалося для інших поколінь мобільного зв’язку протягом останніх 30 років.

На початку 2019 року Південна Корея стала першою країною, котра запустила 5G-послуги. Усього через декілька місяців Китай також впровадив 5G-послуги. До кінця 2020 року країна планує побудувати від 600 до 800 тисяч базових станцій 5G. Глобальні оператори прагнуть розгорнути 5G-мережі. Наразі вже 56 операторів з усього світу побудували 5G-мережі та 40 операторів запустили 5G-послуги. Huawei виграв понад 60 5G-контрактів та поставив понад 400 000 активних антенних систем 5G.

За словами Р. Діна, послуги стануть основною рушійною силою розвитку індустрії у найближчі роки. Він додав, що оператори можуть монетизувати 5G у наступних трьох бізнес-сферах: на споживчому ринку, внутрішньому ринку послуг широкосмугового доступу та на B2B-ринку.

На споживчому ринку велика пропускна здатність та низька затримка 5G виведуть послуги мобільного широкосмугового зв’язку на новий рівень. 5G підтримуватиме нові сервіси, такі як AR/VR, потокове мовлення, відео та ігри, пропонуючи унікальний досвід, за який користувачі готові платити більше. Оператори також можуть використовувати нові параметри як основу для монетизації. Вони можуть встановлювати та стягувати різні тарифи для різних рівнів затримки, а також надавати контент із доданою вартістю, локалізований для певного ринку. Оператори також можуть створювати привабливий пакет 5G-послуг, заохочуючи користувачів долучитися до нового стандарту. Перевагу при цьому отримають обидві сторони — і оператори, і користувачі.

Це цікаво:   Класичний конденсаторний мікрофон M90 ProX від Beyerdynamic – абсолютна знахідка

Для внутрішнього ринку послуг широкосмугового доступу обов’язковим є подолання цифрового розриву та збільшення швидкості широкосмугового зв’язку. Це також одна із бізнес-цілей комерційного розгортання 5G. В Європі близько 70 млн домогосподарств є непідключеними або не обслуговуються. Оператори можуть використовувати як фіксоване, так і бездротове волокно, щоб швидко вирішити проблему останньої милі для внутрішнього широкосмугового доступу. Huawei допоміг багатьом провідним операторам забезпечити широкосмуговий доступ, що аналогічний оптоволоконній лінії, використовуючи фіксований бездротовий доступ 5G (FWA) для швидкого задоволення потреб домогосподарств та надання нових можливостей для зростання і розвитку 5G.

На B2B-ринку багато галузей зацікавлені в розгортанні 5G та очікують, що новий стандарт надасть гарантовану продуктивність обслуговування, як вказано у відповідних угодах, забезпечуючи їм цифрову трансформацію. Оскільки бізнес має чітко визначену територію, модель обслуговування та комерційні пропозиції для 5G-додатків, оператори можуть надати можливості 5G (такі як пропускна здатність висхідної та низхідної лінії зв’язку, надійність, час затримки між кінцевими пунктами), як передбачено у відповідних угодах, для задоволення потреб різних галузей. Це також відкриває ширший спектр можливостей для операторів.

«Процес цифрової трансформації галузі для 5G буде тривалим, — сказав Р. Дін. — Оператори повинні створювати нові можливості мережі, операційні можливості та бізнес-моделі вже зараз, щоб використовувати переваги трансформації у B2B-сфері».

У кінці свого виступу Р. Дін додав, що «найкращий спосіб передбачити майбутнє — створити його». Він закликав операторів, регуляторів, гравців вертикальних галузей, постачальників обладнання та системних інтеграторів спільними зусиллями створити успішну 5G-галузь.

Цьогоріч Форум мобільного широкосмугового зв’язку зібрав понад 1500 представників різних операторів, вертикальних галузей, виробників обладнання, організацій зі стандартизації, аналітичних фірм та ЗМІ. У виставковому холі демонструвалися 5G-технології, комерційні рішення, широкий спектр 5G-додатків для користувачів, господарств та бізнесів, у тому числі хмарні рішення AR та VR з підтримкою 5G, 8K-мовлення, хмарні ігри, машинний зір, рішення для дистанційного керування з підтримкою 5G.

Це цікаво:   Співпраця LG OLED та Шепард Фейрі переносить вуличне мистецтво в цифровий простір завдяки передовим технологіям

Новини IT » Технології » Huawei оголосив про постачання понад 400 000 активних антенних систем 5G

Опубліковано


Останні новини IT: