«Віртуальний баскетбол» став надійним помічником для професіоналів

«Віртуальний баскетбол» став надійним помічником для професіоналів

Сучасні технології в спорті вже давно посіли одне з лідируючих місць, а в умовах пандемії COVID-19 уявити собі тренування спортсменів без допомоги наукових винаходів взагалі нереально.

Одним із видів спорту, який давно та надійно співпрацює з технологічними винаходами, став баскетбол. Особливу увагу технологіям приділяють у США. І мова не лише про купу датчиків, що розставлені по всім куточкам гральних майданчиків у найкращій лізі світу – НБА, аби збирати всіляку статистичну інформацію та бути в епіцентрі кожного ігрового моменту, але і про інші способи використання наукових досягнень.

Таким є система VR-тренувань для спортсменів, за допомогою якої баскетболісти можуть краще розвивати низку важливих якостей в грі – координацію рухів, увагу, тактичну грамотність та інше. Режим віртуальної реальності повністю відтворює можливі варіанти розвитку подій на майданчику, і гравцю залишається лише вибирати один з багатьох варіантів дій, аби потім повторити його у реальній площині. Такі тренування стали для багатьох професіоналів справжнім рятівним колом у період умовах пандемії COVID-19, коли спортивні зали були зачинено на карантин і інших способів підтримати на високому рівні свої навички у гравців не було. Тому багато хто з експертів, що дають актуальні прогнози на баскетбол, навіть будували свої власні передбачення на показниках гравців у VR-тренуваннях, які періодично публікувалися самими спортсменами на сторінках в соціальних мережах. І такі прогнози часто збувалися вже після відновлення сезону.

Звісно ж, віртуальні заняття не можуть підтримувати головного – фізичну форму спортсменів, але для цього є тренажери та список вправ для м’язів, які мають під боком всі баскетболісти високого рівня. А от щодо тактичної користі від використання VR-технологій, то вона вже науково доведена аналітиками з клубів НБА. Наприклад, аналітичний підрозділ клубу «Мілуокі Бакс», який став чемпіоном минулого сезону 2020/21 років і буде одним із фаворитів нової кампанії, у чому можна переконатися за допомогою котирувань у зручному додатку букмекера Паріматч (https://betonmobile.com.ua/ru/prilozhenie-bk-parimatch), підрахував, що молоді гравці, які використовували VR-тренування під час підготовки до чемпіонату, на 15% ефективніше діють на майданчику. Це стосується як влучності кидків, так і точності передач на партнерів.

Це цікаво:   «Кожен тепер дипломат» — сайт UAQA допоможе українцям відповідати на запитання іноземців про Україну

В основному таку технологію наразі використовують саме молоді баскетболісти, адже для них є більш важливою тактична підготовка, тоді як досвідчені гравці, які грають в лізі вже багато років, потребують, у першу чергу, покращення фізичної форми. Але і тут нові технології приходять на допомогу – на озброєнні у всіх команд НБА є велика кількість пристроїв, що слідкують за інтенсивністю тренувань зіркових спортсменів, їх серцевим ритмом, кількістю спалених калорій та іншими показниками.  


Новини IT » Інше » «Віртуальний баскетбол» став надійним помічником для професіоналів

Опубліковано


Останні новини IT: