«Надто пильні нові технології» забрали у «Динамо» перемогу в Лізі чемпіонів

«Надто пильні нові технології» забрали у «Динамо» перемогу в Лізі чемпіонів

Чемпіон України з футболу – київське «Динамо», стартував з нічиєї у груповому раунді головного змагання Європи – Ліги чемпіонів. Хоча цілком міг би святкувати і перемогу, але втрутилися нові технології.

Наприкінці домашнього поєдинку з португальською «Бенфікою» кияни забили переможний, задавалося б, гол – Микола Шапаренко влучним ударом завершив атаку своєї команди. Проте згодом радість футболістів та багатотисячної армії вболівальників «Динамо» довелося «скасувати» разом із голом. І причина цього – мінімальний офсайд, який зафіксувала бригада арбітрів у розвитку атаки, за допомогою нової технологічної «фішки», яка вже другий рік працює у світовому футболі – системи VAR (Відео-асистента рефері).

Таким чином, замість домашньої перемоги з рахунком 1:0 «Динамо» змушене було задовольнятися домашньою нічиєю 0:0. І після такого результату шанси киян на те, аби потрапити до наступної стадії турніру з дуже непростої групи, в якій, окрім українського та португальського клубів, також грають могутні «Баварія» та «Барселона», не стали вищими. Якщо звернутися до беттинг-експертів і їх котирувань, то український чемпіон залишається наразі четвертим у черзі за путівками в плей-офф. Такої ж думки наразі дотримуються і аналітики відомої компанії Леон, в лінії якої є широкий вибір об’єктів для парі на Лігу чемпіонів. Якщо на вашому смартфоні чи іншому гаджеті встановлено додаток (мобільна версія) Леон із зручним та зрозумілим меню, то ви без проблем переконаєтесь у тому, що після першого туру групової стадії «Динамо» залишилося «андердогом» своєї «четвірки». Вірогідність виходу киян до наступної стадії поки що лише 8%.

Цей показник міг бути значно вищим, якби головний арбітр матчу з «Бенфікою» Ентоні Тейлор зарахував гол у ворота португальців. Але нові технології, які прийшли у великий футбол разом із системою VAR, виявилися не надто привітливими до «динамівців». І що особливо сумно для фанатів киян – епізод виявився настільки спірним, що його долю вирішили якісь сантиметри у момент передачі одного з гравців «Динамо» на іншого. І у майбутньому подібні спірні ситуації вже можуть трактуватися не настільки однозначно, як зараз. Більше того – в деяких країнах вже тепер спірні моменти з офсайдами, які розглядають за допомогою системи VAR, вирішують із допусканням невеликої переваги на користь команди, що атакує. Але «Динамо» з таким трактуванням в грі Ліги чемпіонів не пощастило.

Це цікаво:   Гра Corsairs Legacy вже доступна в Steam в Early Access

Таким чином, нові технології, по суті, завадили киянам святкувати перемогу у найпрестижнішому турнірі Старого світу. Адже першим рішенням суддівської бригади було зарахування голу Шапаренка, і тільки система VAR переконала арбітрів взяття воріт скасувати.

Наразі система відео-допомоги суддям у футболі часто піддається критиці гравців та тренерів, які жаліються на надто вже прискіпливий підхід деяких арбітрів під час розгляду спірних моментів. Від футбольних чиновників вимагають більш чітких критеріїв вирішення спірних епізодів. А от представники беттинг-сфери користуються тим, що у футболі з’явилася нова «технологічна фішка», розширяючи за її рахунок свої лінії на футбольні події. Однією з тих компаній, що користується нагодою, є БК Паріматч, клієнти якої мають і без того широкий вибір об’єктів для ставок. А вже зараз, читаючи розбір БК для нових гравців PM, можна відзначити для себе не лише зручне меню цього букмекера та великий вибір спортивних подій, але і оригінальні варіанти для ставок на футбол, що стосуються системи VAR. Наприклад – парі укладають на те, що ця технологія буде використана впродовж матчу, або ж на те, що VAR скасує один з голів. 

Повертаючись до теми виступу «Динамо» у Лізі чемпіонів, варто відзначити, що в наступному турі кияни поїдуть до Німеччини, де зустрінуться з одним із фаворитів всього сезону ЛЧ – мюнхенською «Баварією». Цікаво, чи буде використана в цій грі революційна технологічна новинка в футболі? Та чи буде вона на цей раз прихильною до українського колективу? 


Новини IT » Інше » «Надто пильні нові технології» забрали у «Динамо» перемогу в Лізі чемпіонів

Опубліковано


Останні новини IT: