Відбулися перші переговори з Національним кібердиректором США

Відбулися перші переговори з Національним кібердиректором США

Сьогодні пройшла перша онлайн-зустріч стейкхолдерів забезпечення кібербезпеки України з Національним Кібердиректором США Крісом Інглісом. Участь у ній узяли керівництво Державної служби спеціального зв’язку та захисту України Юрій Щиголь, Віктор Жора та Олександр Потій, перший заступник Міністра цифрової трансформації Олексій Вискуб та заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони Сергій Демедюк. 

Під час зустрічі Юрій Щиголь окреслив спільні напрями розвитку успішного співробітництва між Україною та США у сфері кіберзахисту та висловив підтримку зусиль американської сторони з упровадження норм відповідальної поведінки країн у кіберпросторі.

Віктор Жора презентував спроможності Служби у сфері кібербезпеки та захисту критичної інфраструктури, а саме: імплементація норм відповідальної поведінки країн у кіберпросторі та формування умов взаємодовіри між країнами, боротьба з ransomware (програмами-вимагачами), об’єднання зусиль для кіберзахисту ОКІ та ОКІІ обох країн, а також співробітництво у секторі кібероборони.

Кріс Інгліс висловив підтримку ініціатив України та наголосив на необхідності інтенсифікації співробітництва у сфері кібербезпеки. Він також ознайомив учасників зустрічі зі структурою та ключовими суб’єктами системи кібербезпеки США.

Варто зазначити, що нинішня зустріч є надзвичайно важливою в межах підготовки кібердіалогу між Україною та США, який має відбутися наприкінці цього місяця.

Це цікаво:   Чому комплексна мережева кібербезпека є необхідною для критично важливої енергетичної інфраструктури?

Новини IT » Інше » Відбулися перші переговори з Національним кібердиректором США

Опубліковано


Останні новини IT: