Huawei представила обчислювальну стратегію та презентувала найшвидший у світі кластер ШІ ― Atlas 900

Huawei представила обчислювальну стратегію та презентувала найшвидший у світі кластер ШІ ― Atlas 900

В рамках конференції Huawei Connect 2019, що проходить у Шанхаї, Huawei представила нову обчислювальну стратегію та анонсувала кластер штучного інтелекту Atlas 900. Ця новинка у сфері ШІ-обчислень допоможе зробити ШІ-рішення доступнішими для різних областей наукових досліджень та бізнес-інновацій.

https://www-file.huawei.com/-/media/corporate/images/news4/2019/q3/190918-3.jpg?la=en

Кен Ху (Ken Hu) представляє обчислювальну стратегію Huawei на Huawei Connect 2019

«Майбутнє сфери обчислень ― це величезний ринок вартістю понад два трильйони доларів США, ― коментує Кен Ху, заступник голови компанії Huawei. ― Ми й надалі інвестуватимемо у нашу стратегію, яка зосереджена на чотирьох ключових областях. Ми будемо розвивати архітектуру, інвестувати в процесори для всіх сценаріїв, зберігати інтегрований підхід до бізнесу та створювати відкриту екосистему».

Обчислювальна стратегія Huawei

У галузі обчислень традиційні моделі замінюються статистичними, які є основою машинного навчання. За оцінками Huawei, в найближчі п’ять років статистичні обчислення стануть основним напрямом у галузі, і на обчислювальні машини ШІ припадатиме більше ніж 80% всієї обчислювальної потужності у світі.

Щоб зайняти свою нішу на ринку, Huawei зосередиться на чотирьох ключових областях:

  • Інноваційні архітектури. Торік Huawei запустила інноваційну архітектуру Da Vinci для процесорів, розроблену для забезпечення максимальної обчислювальної потужності. Huawei продовжить інвестувати у дослідження цієї сфери.
  • Інвестиції у процесори для всіх сценаріїв. Huawei розробила повну лінійку процесорів: процесори Kunpeng для обчислень загального призначення, процесори Ascend для ШІ, процесори Kirin для інтелектуальних пристроїв і процесори Honghu для інтелектуальних екранів.
  • Інтегрований підхід до бізнесу. Huawei не продаватиме свої процесори безпосередньо. Натомість компанія надаватиме їх своїм клієнтам як хмарні сервіси і своїм партнерам як часткову підтримку, віддаючи перевагу підтримці інтегрованих рішень.
  • Побудова відкритої екосистеми. В найближчі п’ять років Huawei інвестує ще 1,5 млрд доларів у свою програму для розробників. Мета ― розширити програму для підтримки п’яти мільйонів розробників і дати можливість партнерам Huawei по всьому світу розробляти інтелектуальні програми та рішення наступного покоління.
Це цікаво:   Vodafone побудував мережу GPON ще у 3000+ багатоквартирних будинках

Atlas 900 найшвидший у світі кластер штучного інтелекту

Atlas 900 розроблено на базі технологічних рішень Huawei останнього десятиріччя. Він поєднує потужність тисячі процесорів Ascend. Atlas 900 проходить тест ResNet-50 усього за 59,8 секунди, що є взірцевим вимірюванням продуктивності ШІ. Це на 10 секунд швидше за попередній світовий рекорд.

Atlas 900 ― це потужна система ШІ-обчислювання. Atlas 900 відкриває нові можливості у сферах наукових досліджень і бізнес-інновацій ― для астрономії, прогнозування погоди, автоматизованого водіння та пошуку нафти. Huawei розгорнув Atlas 900 як кластерний сервіс на хмарі Huawei Cloud. Завдяки цьому неймовірна обчислювальна потужність стала доступнішою для клієнтів у різних галузях. Huawei запропонував ці послуги університетам та науково-дослідним інститутам у всьому світі з великою знижкою.

Гао Вень (Gao Wen), член китайської академії інженерії та директор лабораторії Peng Cheng Lab, також виступив з промовою на цьогорічному заході. Він розповів про місію та мету лабораторії, а також про роботу з компанією Huawei. В результаті співпраці організації планують створити першу в Китаї суперкомп’ютерну систему ШІ для екзафлопсних обчислень. Компанії працюватимуть разом над побудовою нового покоління платформ для фундаментального дослідження та розробки інновацій на базі ШІ.

Чжен Елай (Zheng Yelai), президент підрозділу Huawei Cloud BU, розповів про можливості ШІ в різних сценаріях користування. Він відзначив, що Huawei вже застосував ШІ в понад 500 проектах та більше 10 галузях. Наразі ШІ стає ключовою рушійною силою на шляху діджиталізації компаній.

«Ми увійшли у нову епоху досліджень, ― підсумував Кен Ху. ― На нас чекає безліч можливостей, проте щоб їх відкрити потрібен не один дослідник. Сьогодні ми розпочинаємо новий етап, поєднуючи наш потенціал. Ми закликаємо до співпраці, щоб скористатися шансом та побудувати інтелектуальніший світ».

Це цікаво:   У Валенсії за підтримки Huawei стартувала четверта літня Школа жіночого лідерства в епоху цифрових технологій

Huawei Connect ― щорічна конференція, організована компанією Huawei для глобальної індустрії ІКТ. Цьогоріч захід проходить у Шанхаї з 18 до 20 вересня. Конференція присвячена темі «Просунутого інтелекту» (Advance Intelligence). Її мета ― створити для клієнтів і партнерів відкриту спільну платформу для дослідження нових можливостей інтелектуального майбутнього.

Щоб отримати докладну інформацію, будь ласка, перейдіть за посиланням.

Повний текст промови Кена Ху доступний за посиланням: blog.huawei.com/2019/09/18/advance-intelligence-building-a-fully-connected-intelligent-world/.


Новини IT » Прес-релізи » Huawei представила обчислювальну стратегію та презентувала найшвидший у світі кластер ШІ ― Atlas 900

Опубліковано


Останні новини IT: