У Валенсії за підтримки Huawei стартувала четверта літня Школа жіночого лідерства в епоху цифрових технологій

У Валенсії за підтримки Huawei стартувала четверта літня Школа жіночого лідерства в епоху цифрових технологій

Цього тижня до Валенсії приїхали найталановитіші жінки, аби взяти участь у четвертій Школі жіночого лідерства в епоху цифрових технологій — програмі Huawei, покликаній допомогти молодим жінкам-лідеркам досягати успіху та вести Європу до інклюзивного, стійкого цифрового майбутнього.

Студентів привітала директорка школи Берта Ерреро (Berta Herrero), керівниця відділу з розвитку засад рівності, різноманітності та інклюзії у Huawei Europe. Вона сказала: «Я пишаюся тим, що моя рідна країна, Іспанія, приймає у себе цей захід, який змінює життя. Жінки з усієї Європи зустрічаються тут, аби стати лідерками, яких потребує наш світ. І коли вони піднімуться кар’єрними сходами до керівних посад, то пам’ятатимуть, що все почалося тут, в Іспанії, у нашій Європейській академії лідерства. Протягом цього тижня ми запропонуємо їм інструменти та навички, необхідні для того, аби бути в авангарді цифрової революції. Моє послання учасницям просте: талант — це сила. Жіночність — це сила. Технології — це сила. Об’єднайте ці три якості, і нехай сила ваших навичок, амбіцій та рішучості принесе вам успіх».

29 студенток із 29 європейських країн представляють різні спеціальності: від інженерної справи та біотехнологій до гуманітарних і соціальних наук. Усіх їх об’єднує бажання змінити світ на краще. Відібрані незалежним журі учасниці отримали повну стипендію Huawei, аби взяти участь у програмі.

Захід розпочався із церемонії відкриття у Місті мистецтв та наук Валенсії. На ній відомі жінки-лідерки та менторки, серед яких топменеджерки, технічні експертки, дослідниці, членкині Європейського парламенту, колишні комісарки ЄС, представниці ЗМІ, закликали учасниць скористатися наданою можливістю.

Селіна Вень (Selina Wen), головний представник Huawei в європейських організаціях, зазначила: «Відтоді, коли ми у 2021 році створили Європейську академію лідерства, понад 100 талановитих молодих жінок із 29 європейських країн скористалися цією програмою та отримали можливість зробити крок уперед. Наші випускниці вже є лідерками в галузі технологій, у бізнесі, глобальній політиці та наукових колах. Європейська академія лідерства є частиною нашого довгострокового зобов’язання в Європі. Ми намагаємося допомагати тисячам європейських талантів підвищувати кваліфікацію, перекваліфікуватися, щоб вони могли підготувати європейську економіку до зеленого та цифрового переходів».

Данута Хюбнер (Danuta Hubner), професорка, членкиня Європейського парламенту і колишня комісарка ЄС з питань торгівлі та регіональної політики, сказала: «Лідерство — це не остаточна мета, а постійний процес навчання та зростання. Існують докази того, що жіноче лідерство сприяє більшій чуйності до потреб громадян, і це дуже важливо для цифрового переходу, який не повинен залишити нікого осторонь».

Мері Кофлан (Mary Coughlan), колишня віцепрем’єрміністерка Ірландії, зазначила: «Це нова революція. Цифрова революція. Вона, без сумніву, надасть великі можливості молоді, а також людям у сільських місцевостях Європейського Союзу, особливо якщо там є широкосмуговий зв’язок. Освіта — це ключ, знання — сила. Якщо ми продовжимо навчати, ми, безумовно, зможемо стати динамічнішими».

Віолета Булк (Violeta Bulc), колишня комісарка ЄС із питань транспорту та колишня віцепрем’єрміністерка Словенії, поділилася зі студентками цінними життєвими уроками: «Працюйте над своїм досвідом і компетенціями, бо ви ніколи не знаєте, що чекає за рогом. Свого часу я змогла скористатися моментом, будьте готові зробити це і ви. Я знала, що транспорт розвиватиметься у зеленому напрямку. І я ніколи не хотіла йти в політику. Я була успішною підприємницею, але також знала, що маю щось зробити».

Вітаючи студенток на своїй батьківщині, членкиня Європейського парламенту Інмакулада Родрігес-Піньєро (Inmaculada Rodriguez-Piñero) підкреслила: «Я бачу 29 молодих жінок, які прагнуть підтримати інклюзивний перехід до цифрових технологій, що не залишає жінок позаду. Технології надали можливості всім аспектам нашого суспільства, від охорони здоров’я та сільського господарства до фінансів і транспорту. Вони стали фундаментом інновацій та прогресу. Технології завжди кидатимуть нам виклик, незалежно від того, чи ви спеціалізуєтеся у технічних або інших областях. Цифрова революція стосується всіх нас».

Наймолодша членкиня Європейського парламенту Джозіан Кутахар (Josianne Cutajar) наголосила, що «збільшення кількості жінок у цифровізації та STEM-науках — це не лише питання справедливості та рівного представництва. Це практична користь, яка приносить особливу точку зору та досвід у ці галузі, що може привести до нових відкриттів та здобутків». Вона додала: «Я пишаюся тим, що Європейська академія лідерства має сесію про те, як штучний інтелект може допомогти людям з інвалідністю. Нам потрібна інклюзивність. Технологічний прогрес є марним, якщо він не орієнтований на людину».

Церемонія, яку провела ведуча новин Ізабель Кумар (Isabelle Kumar), відкрила тиждень навчання, обміну досвідом і розширення кругозору в середовищі безпеки та підтримки. Цей тиждень буде наповнений заняттями, дебатами та командними активностями на широке коло тем, від етики генеративного штучного інтелекту і до майстерності публічних виступів. Також відбудуться сесії, присвячені розвитку талантів у хмарних технологіях і кібербезпеці.

Це цікаво:   LG представила LG Business Cloud на ISE 2024

Тоні Юн Цзінь (Tony Yong Jin), віцепрезидент Huawei у Європейському регіоні, сказав: «Ми раді провести літню Школу 2023 року в Іспанії лише за декілька днів до початку головування цієї країни в ЄС. Huawei є невід’ємною частиною Європейської інноваційної екосистеми та надійним партнером у переході до зелених і цифрових технологій. Ми вважаємо, що інновації не можуть бути створені однією людиною, однією компанією чи однією країною. Успіхів не може бути досягнуто без відкритості та співпраці. Ми маємо бути відкритими, щоб зрозуміти сильні сторони одне одного і співпрацювати для створення кращого майбутнього».

Ознайомитися із детальною інформацією про Школу жіночого лідерства в епоху цифрових технологій та дізнатися більше про минулі заходи, що відбулися в Лісабоні, Ніцці та Празі, можна тут: https://www.europeanleadersshipacademy.eu.

У межах програм Європейської академії лідерства в іспанській Канделеді в жовтні 2022 року відбулася перша Жіноча академія сільських інновацій. Цей захід надав жінкам із сільських місцевостей можливість стати лідерками своїх локальних спільнот, використовуючи переваги цифрової ери.


Новини IT » Прес-релізи » У Валенсії за підтримки Huawei стартувала четверта літня Школа жіночого лідерства в епоху цифрових технологій

Опубліковано


Останні новини IT: