Як Huawei та Асоціація дослідження і збереження океану захищають підводний світ: кейс Ірландії

Як Huawei та Асоціація дослідження і збереження океану захищають підводний світ: кейс Ірландії

Під час саміту OceanTech Summit, що відбувся в Ірландії, Huawei Ireland та Асоціація дослідження і збереження океану оприлюднили основні результати роботи проєкту біоакустичного моніторингу Smart Whales Sound.

За даними дослідження, судноплавні водні шляхи на півдні Кельтського моря в Ірландії значно впливають на шумове забруднення морського середовища. Так, шум від людської діяльності на морі може негативно впливати на безліч морських мешканців: тюленів, риб, кальмарів і, навіть, китів.

Результати роботи системи акустичного виявлення показали, що пристрій має практичне значення для збереження морського середовища. Наприклад, завдяки новому процесу збирання акустичних даних система може в режимі реального часу сповіщати судна про присутність китів на їхньому шляху. Не виключено, що система також може допомогти у плануванні морської інфраструктури, наприклад, об’єктів відновлюваної енергетики, щоб мінімізувати шумовий вплив на морські види вже на етапі будівництва об’єктів.

«Шуми від судноплавства та іншої людської діяльності в наших водах можуть мати серйозний негативний вплив на морське середовище і життя у ньому, зокрема на китів та дельфінів. До прикладу, тихий гул контейнеровозу може забивати крики китів, впливаючи на спілкування між тваринами, а з ним і на такі важливі аспекти, як скоординоване годування чи переміщення особин. Останні технологічні досягнення дають ще більше можливостей застосовувати інновації на користь та поліпшення нашого розуміння світу природи. Ми використовуємо платформу на основі штучного інтелекту Huawei ModelArts, хмарне сховище і машинне навчання для автоматизації моніторингу, що допомагає нам у збереженні морського середовища», — поділилася Емер Кіавіні (Emer Keaveney), співзасновниця і виконавча директорка ORCA Ireland.

На заході також виступив Луїс Невес (Luis Neves), виконавчий директор Global Enabling Sustainability Initiative (GeSi) — міжнародної асоціації, покликаної допомогти галузі ІКТ реалізувати можливості, що виникають завдяки застосуванню цифрових рішень для розв’язання найгостріших екологічних і соціальних проблем у світі. Він зауважив: «Робота над уловлюванням звуків, використання можливостей штучного інтелекту й аналізу великих даних для покращення нашого розуміння морської екології та її складних взаємозв’язків є надзвичайно важливою. Це не лише залучає ширші кола громадськості, а й підвищує ефективність природоохоронних ініціатив, що зрештою сприяє збереженню морських видів. GeSI пишається, що член нашої асоціації, компанія Huawei, взяла на себе ініціативу та використовує свої інновації, складні моделі штучного інтелекту і глибокого навчання для автоматичного виявлення та ідентифікації китоподібних. Таким чином компанія сприяє збереженню китів та дельфінів».

Люк МакДоннелл (Luke McDonnell), керівник відділу зв’язків із громадськістю, Huawei Ireland, додав: «Huawei вважає, що ніхто не має бути обділеним увагою у новому цифровому світі. Саме тому цифрова доступність лежить у фокусі нашого бізнесу. Крім захисту довкілля, цифрові технології, такі як штучний інтелект, хмари, 5G швидко інтегруються та широко застосовуються в багатьох інших галузях. Це сприяє цифровій трансформації та сталому соціальному й економічному розвитку, а також приносить користь суспільству в цілому».

Проєкт ORCA Ireland Smart Whale Sounds реалізується з березня 2021 року в партнерстві з Rainforest Connection (RFCx) і підтримується Huawei Ireland в межах ініціативи TECH4ALL. Smart Whale Sounds — перше дослідження, пов’язане з моніторингом морської біоакустики в режимі реального часу в Ірландії. Попередній аналіз показує, що південне узбережжя Ірландії є «точкою тяжіння» для китоподібних (китів, дельфінів, морських свиней). Китоподібні становлять майже половину всіх тварин в межах морських і сухопутних кордонів Ірландії. Загалом, морські ссавці складають третину тварин на Землі.

Це цікаво:   30 років разом: Vodafone дарує клієнтам подарунки до своєї річниці

Новини IT » Прес-релізи » Як Huawei та Асоціація дослідження і збереження океану захищають підводний світ: кейс Ірландії

Опубліковано


Останні новини IT: