Команда КНУ імені Шевченка перемогла у регіональному етапі конкурсу Huawei ICT Competition

Команда КНУ імені Шевченка перемогла у регіональному етапі конкурсу Huawei ICT Competition

20 березня 2024 року команда Київського національного університету імені Тараса Шевченка LAN Lords виграла онлайн-змагання у межах конкурсу Huawei ICT Competition, посівши перше місце в Україні з найвищими балами, а також третє місце в європейському регіоні. Студенти-переможці запрошені до Туреччини на церемонію нагородження, яка відбудеться 24-26 квітня 2024 року. На церемонії нагородження буде оголошено, хто саме поїде на фінальний етап змагань до Китаю у травні, де команди змагатимуться за головний приз із суперниками з провідних університетів світу.

Для українських студентів конкурс Huawei ICT Competition відбувався у два етапи. Перший із них став перевіркою теоретичних знань студентів у сфері ІКТ, а другий включав командні змагання. Студенти об’єднувалися в команди по три людини для спільного виконання лабораторної роботи з демонстрацією практичних навичок роботи в команді, керування мережами, мережевим обладнанням, налаштування пристроїв для коректного функціонування тощо. За результатами конкурсу перемогла команда студентів LAN Lords – Сергій Савенко, Данило Грицький і Богдан Миронов.

«Участь у конкурсі Huawei ICT Competition має дуже позитивний ефект для наших студентів, адже дає усвідомлення того, наскільки актуальними є дисципліни, які вони вивчають. Щоразу, коли студенти бачать, що чогось досягли, це стимулює їх до подальшого руху і додає оптимізму. Учасники змагань отримали об’єктивну неупереджену оцінку своїх знань, і водночас стали взірцем для інших студентів. Впевнений, це їм дуже допоможе у майбутньому», — коментує Віталій Мар’яновський, тренер ІКТ Академії Huawei, кандидат технічних наук, викладач Київського національного університету ім. Тараса Шевченка.

Цього року у Huawei ICT Competition взяли участь понад 160 000 студентів із понад 2 000 університетів у 83 країнах і регіонах. За результатами загальноєвропейського регіонального відбору Huawei ICT Competition (у напрямах: мережі, хмари та обчислення) перші три місця посіли 13 команд із Туреччини, Італії, Польщі, Іспанії та України. Фіналісти зустрінуться на останньому змаганні у Китаї вже в травні цього року.

Це цікаво:   Vodafone запускає фіксований інтернет з гігабітною швидкістю

«Місія Huawei ICT Competition – стимулювати розвиток талановитих студентів, які вивчають інформаційно-комунікаційні технології. Конкурс є платформою для обміну ідеями та підвищення рівня знань та навичок у сфері ІКТ. А кожен успіх українських студентів – це  крок у розвитку інновацій та цифрових технологій України»,зазначив Володимир Білавка, заступник директора з персоналу компанії «Хуавей Україна».


Новини IT » Прес-релізи » Команда КНУ імені Шевченка перемогла у регіональному етапі конкурсу Huawei ICT Competition

Опубліковано


Останні новини IT: