SoftServe отримав золото від Global Good Awards за внутрішнє волонтерство

SoftServe отримав золото від Global Good Awards за внутрішнє волонтерство

SoftServe отримав глобальне визнання за розвиток волонтерського руху всередині компанії, а зокрема – золото від Global Good Awards у номінації Technology for Good

Нагороду компанія отримала за створення та діяльність Open Tech, внутрішньої краудсорсингової програми, яка об’єднує працівників компанії для технологічного волонтерства. За три роки діяльності, програма стала справжнім драйвером соціальних змін, адже в її межах вдалось підтримати велику кількість громадських організацій, урядові структури, незалежні ініціативи, тощо, створивши для них цифрові продукти – від вебсайтів та мобільних застосунків, до CRM-систем, тощо. 

Добрі справи, важливі ініціативи, необхідна інформація мають бути ближчими до сучасних користувачів, активно присутніми в онлайн-світі, щоб їх можна було легко знайти. Зараз це важливо як ніколи раніше. Саме з цим ми і допомагаємо, створюючи технологічні рішення для громадських організацій, урядових, соціальних, культурних та благодійних установ. Я дуже радий, що ми маємо можливість допомагати експертизою SoftServe. А особливо приємно, що нашу програму визнають на глобальному рівні” – коментує співзасновник і член Ради директорів SoftServe, очільник корпоративного благодійного фонду “Відкриті очі” Тарас Вервега.

Загалом в межах програми Open Tech реалізували 37 pro bono проєктів, до яких залучили 820 волонтерів – працівників SoftServe. Серед ключових проектів, які були створені в Україні: 

  • вебсайт “Зерна правди” для Музею Голодомору
  • платформа про здорове шкільне харчування “Знаїмо” спільно з UNICEF
  • оновлення сайту, платіжної системи, звітності для українського фонду допомоги армії “Повернись живим”
  • платформа для оцінки інфраструктурних втрат в Україні через війну Damaged.in.ua
  • платформа “Аврора” для психологічної допомоги постраждалим від насильства через війну з UNFPA 

Open Tech – унікальний проект. Ми не просто час від часу допомагаємо технологічно хорошим ініціативам, нам вдалось розгорнути масштабну роботу всередині компанії. Це і налагодження процесів пошуку волонтерів, формування команд, вдосконалення командного менеджменту, розробка методів мотивування волонтерів, тощо. Робота Open Tech волонтерів стала систематичною, кількість завершених проектів постійно зростає, а самі проекти вже навіть вийшли за межі України”, – додає Марія Кучеренко, CR & CSR Director, SoftServe. 

Це цікаво:   Команда інженерів SoftServe перемогла в NATO TIDE Hackathon 2024

В активній розробці волонтерів Open Tech зараз перебуває 31 проєкт – в Україні, Польщі, Болгарії та Колумбії.

Global Good Awards з 2015-го року нагороджують глобальні бізнеси, громадські та благодійні організації за розвиток сталого розвитку та етичного лідерства. Нагородами відзначають лідерів, які досягають практичного, реального впливу, який можна масштабувати та відтворювати, а також мають надихаючі історії, якими вони можуть поділитися з іншими. 


Новини IT » Software » SoftServe отримав золото від Global Good Awards за внутрішнє волонтерство

Опубліковано


Останні новини IT: