Український Headway потрапив до сотні найперспективніших європейських стартапів з потенціалом стати «єдинорогом»

Український Headway потрапив до сотні найперспективніших європейських стартапів з потенціалом стати «єдинорогом»

EdTech компанія Headway потрапила до списку найперспективніших технологічних бізнесів у Європі Top 100 Next Unicorns. Його склала команда Viva Technology, однієї з найбільших європейських технологічних подій, спільно з інвестиційним банком GP Bullhound та за участі чотирьох найбільших інвестиційних фондів у світі: Accel, Eurazeo, NorthZone та Partech.

У цьогорічному списку найбільше стартапів, що працюють в ніші SaaS (Software as a Service) — 43 компанії. Також лідерами за кількістю перспективних компаній є ніші цифрових медіа (16 стартапів) та штучного інтелекту/big data (16 стартапів). Середня кількість залучених коштів серед стартапів переліку — $185 млн, а загальний обсяг інвестицій складає $17,5 млрд.

«Цей список ілюструє структурний розвиток європейської tech екосистеми та надзвичайну динаміку в ключових нішах, таких як SaaS та штучний інтелект, який цього року вперше вибився в лідери», — зазначив директор Viva Technology Франсуа Бітузе.

У список увійшли компанії з 16 країн. Регіон Східної Європи представляють 5 стартапів з України, Польщі та Угорщини. Серед українських стартапів у списку дві EdTech компанії — Headway та Preply. Оцінювали компанії за такими критеріями: фактичне та потенційне зростання, сума залучених інвестицій, масштабування команди, розширення географій та позитивний вплив на суспільство.

«Очікується, що глобальний ринок ШІ зростатиме на 37% щороку з 2023 по 2030 рік. Проте потреба людей в освіті не може і не має зникнути. Наші продукти допомагають мільйонам користувачів у світі розвивати себе та навчатися день за днем протягом життя. Радий бачити Headway серед найперспективніших компаній у цьогорічному списку Top 100 Next Unicorns», — говорить засновник та CEO Headway Антон Павловський.

Нагадаємо, у 2023 році Headway вже потрапляв до звіту Titans of Tech, від GP Bullhound, як потенційний «єдиноріг».

Це цікаво:   Що важливо знати про розробку сайту у 2024 році

Про компанію

Headway — EdTech компанія, що створює продукти з мікронавчання. Вони допомагають 90+ мільйонам користувачам у світі навчатися через зручний, розважальний та лаконічний контент. До екосистеми освітніх продуктів компанії входять застосунок із самарі нонфікшн бестселерів Headway, який є лідером у світі за завантаженнями, додаток для тренування мозку Impulse та застосунок з короткими курсами на різні теми Nibble.

У 2023 році компанія отримала нагороду Allstars Awards — Allstar Company Challenge, а CEO та засновник Антон Павловський став Entrepreneur of the Year. За масштабом події, Allstars Awards вважають «Оскаром» у світі технологій.

Місія компанії — допомагати людям у світі розвиватись та зростати.

Viva Technology — одна з найбільших щорічних технологічних подій у Європі. Проходить протягом чотирьох днів у Парижі та об’єднує стартапи, лідерів у сфері технологій, великі корпорації й інвесторів.


Новини IT » Software » Український Headway потрапив до сотні найперспективніших європейських стартапів з потенціалом стати «єдинорогом»

Опубліковано


Останні новини IT: