Кен Ху: «Цифрова інтеграція» ― розумний світ для всіх»

Кен Ху: «Цифрова інтеграція» ― розумний світ для всіх»

Huawei представляє ініціативу Tech4All, щоб протягом наступних п’ятьох років допомогти ще 500 млн людей скористатися перевагами цифрових технологій 

[Шанхай, 20 вересня, 2019] «Цифрова інтеграція ― це використання цифрових технологій для створення всеохопного цифрового середовища для кожної людини, дому та організації». У рамках конференції Huawei Connect 2019 заступник голови Huawei Кен Ху (Ken Hu) виступив із промовою на саміті Tech4All. Темою саміту було «Як всеохопні інновації можуть допомогти світу». Під час виступу Ху розповів про ініціативу Huawei Tech4All та її поточний прогрес. Він також закликав більше людей і організацій приєднатися до Huawei для вирішення глобальних проблем, пов’язаних із охороною здоров’я, освітою, розробками і довкіллям. Мета Tech4All ― протягом наступних п’яти років допомогти ще 500 млн людей скористатися перевагами цифрових технологій

Заступник голови Huawei Кен Ху виступає з промовою на саміті Tech4All

Щирі історії, які допоможуть зробити технології ближчими

Технологічні досягнення прискорюють появу розумного світу. Насолоджуючись зручностями науки і техніки, ми також повинні допомагати іншим. Прогалини у цифровому середовищі все ще існують: наприклад, у багатьох містах Китаю люди похилого віку не завжди можуть викликати таксі, бо вони не мають спеціального додатка для смартфона. У Бангладеш жінкам часто не дають можливості вивчати комп’ютери. Ще два роки тому жителі Коморських островів були відрізані від цифрового світу через відсутність комунікаційної мережі.  

Як частина інфраструктури інтелектуального світу ІКТ-індустрія відіграє надзвичайно важливу роль у сприянні національному економічному зростанню і підвищенню соціального добробуту. Індустрія також допомагає реалізувати Цілі ООН у галузі сталого розвитку, що дозволяють людству вирішувати такі питання, як бідність, нерівність, зміна клімату, погіршення стану навколишнього середовища, проблеми у сферах економіки та охорони здоров’я. Кінцева мета ― залучити всіх до цифрового світу. 

Цифрова інтеграція: як зробити технології ближчими та більш дружніми Huawei докладає максимум зусиль у цьому напрямі. На саміті компанія виступила з довгостроковою ініціативою Tech4All, спрямованою на впровадження цифрової інтеграції. Цифрова інновація означає, що кожна людина та організація можуть рівною мірою отримувати доступ та користуватися інформаційними і комунікаційними технологіями.

Сьогодні африканські діти можуть побачити зовнішній світ. Діти з порушенням зору мають змогу насолоджуватися читанням. Люди навчилися розуміти частоти, на яких спілкуються між собою кити. Цей список можна продовжити. Загалом, технологія вважається інструментом, який поступово віддаляє людей від природи. Однак останнім часом з’являється все більше щирих і зворушливих історій про те, як технології допомагають наблизити людство до природи. «Технології не повинні зберігатися у вежі зі слонової кістки. Вони мають приносити користь людству. Ми твердо переконані, що цифрові технології працюватимуть на благо кожної людини, дому та організації», ― сказав Ху. 

Це цікаво:   3000 євро на розвиток ідеї: Житомирська політехніка з партнерами запустили акселератор для технологічних стартапів

Технології, додатки та навички: де починається цифрова інтеграція 

Місія Huawei ― донести цифрові технології до кожної людини, дому та організації у повністю підключеному інтелектуальному світі. «Цифрова інтеграція» якнайкраще відображає бачення компанії Huawei, яка прагне впроваджувати соціальні цінності. Саме так народилася ініціатива Tech4All. 

«Цифрові технології змінюють світ. Ми хочемо, щоб вони приносили користь усім, що і є метою цифрової інтеграції. При цьому технології виступають основою, додатки ― ключем, а навички ― гарантією успіху, прокоментував Ху. ― Ініціатива Tech4All зосередиться на трьох областях: технології, додатки та навички».

  • Технології: Huawei продовжить знижувати вартість підключення та усувати бар’єри покриття завдяки технологічним інноваціям у сферах підключення, штучного інтелекту, хмарних і мобільних пристроїв.
  • Додатки: Huawei розширить можливості екосистем і допоможе розробникам створювати більше додатків для різних спільнот і галузей.
  • Навички: Huawei працюватиме з місцевими органами влади, спільнотами та іншими секторами, щоб допомогти підвищити навички роботи з цифровими технологіями.

«Для створення соціальних цінностей нам потрібно встановити чіткий вектор зростання», ― сказав Ху. Визначаючи цілі Tech4All, Huawei взяла до уваги наявні можливості галузі та можливі напрями розвитку ІКТ-індустрії, а також роль цифрової інтеграції. Компанія також окреслила чотири області, в яких вона могла б всебічно сприяти цифровій інтеграції.

  • Охорона здоров’я: впровадження цифрових технологій надасть більшій кількості людей доступ до кращих медичних ресурсів.
  • Освіта: цифрові технології відкриють жінкам і молоді рівний доступ до освіти та освітніх інструментів.
  • Розробки: усунення прогалин у багатьох секторах, бізнесах, регіонах і групах та забезпечення рівного доступу до цифрових ресурсів і переваг технологій.
  • Довкілля: використання інноваційних технологій допоможе неурядовим організаціям ефективніше захищати та зберігати екосистеми.

Наразі Huawei забезпечив безперебійним зв’язком понад три млрд людей у всьому світі. Компанія підтримує стабільну роботу понад 1500 мереж у понад 170 країнах і регіонах. Кен Ху зазначив, що протягом наступних п’яти років Huawei допоможе ще 500 млн людей скористатися перевагами цифрових технологій. Ці переваги не обмежуватимуться можливостями підключення. Вони нададуть доступ до таких технологій, як ШІ, хмарні рішення та інтелектуальні пристрої, а також до відповідних додатків і цифрових навичок.

Це цікаво:   LG пропонує три місяці безкоштовної пробної версії Apple TV+для власників Smart TV та Lifestyle Screen

Один невеликий крок сьогодні: ще більша кількість людей може долучитися до ініціативи

Діти не можуть пояснити, що їх турбує. Це є проблемою для відділу педіатрії. Вроджені захворювання очей у немовлят та маленьких дітей найважче діагностувати. У більшості випадків діти просто плачуть, коли відчувають дискомфорт. Їхні батьки думають, що так вони хочуть привернути до себе увагу. Через нестачу відповідних знань більшість захворювань очей у дітей просто не діагностується. Так діти втрачають найкращу можливість для лікування. Це може негативно вплинути на їхнє подальше життя.

В Іспанії Huawei співпрацює з локальною медичною лабораторією IIS Aragon і місцевим дослідницьким центром DIVE, щоб розробити новий медичний пристрій для виявлення проблем із зором у маленьких дітей. За допомогою цього рішення, що стимулює очні яблука, дітям просто потрібно дивитися на екран Huawei Matebook E. Далі система DIVE збирає дані про їхній погляд і передає їх на смартфон Huawei P30. Завдяки HiAI та можливостям машинного навчання в P30 лікар може аналізувати ці дані та виявити ознаки захворювання очей. Це додаток Track AI. За допомогою цифрових технологій батьки також можуть виявити проблеми із зором у своїх дітей на рівні із кваліфікованими лікарями. Цей підхід є швидшим, простішим та ефективнішим і допоможе 19 млн дітей із вадами зору в усьому світі.

Це невеликий огляд ініціативи Tech4All. Наразі Huawei співпрацює з багатьма міжнародними неурядовими організаціями для вирішення проблем у сферах охорони здоров’я, освіти, розробок і збереження довкілля.

Huawei співпрацює з такими організаціями, як ЮНЕСКО (у Кенії) і Close the Gap (у Бельгії), щоб перетворити вантажні контейнери у мобільні цифрові аудиторії. Завдяки цьому вчителі, жінки та молоді підприємці у віддалених сільських регіонах Африки зможуть навчитися користуватися цифровими технологіями. Це відкриє їм доступ до навчання за допомогою цифрових ресурсів. Таким чином, ще більша кількість молодих людей змінить своє життя на краще.

У тропічних лісах Huawei співпрацює з організацією Rainforest Connection (RFCx), щоб трансформувати старі мобільні телефони компанії на пристрої на сонячних батареях, що моніторять стан тропіків. Смартфони Huawei стають «вухами» лісу. Вони оснащені можливостями ШІ та можуть «прослуховувати» місцевість і виявляти звуки вантажівок або бензопил, що незаконно вирубують ліси. Це допоможе міжнародним організаціям із охорони довкілля ефективніше захищати планету. Наступного року це рішення буде доступним для ще 6000 квадратних кілометрів тропічних лісів в інших країнах.

Це цікаво:   Технології для безпечної евакуації в місцях масового скупчення людей

Саміт Tech4All зібрав представників багатьох організацій, таких як ЮНЕСКО, WWF та WEF, неурядових організацій RFCx та DIVE Medical, а також представників урядів, підприємств і галузі. Всі вони висловили свої ідеї щодо ініціативи Tech4All.

Енн Терез (Ann Therese), голова представництва ЮНЕСКО в Східній Африці, заявила, що ІКТ та ШІ допоможуть її організації швидше досягти цілей сталого розвитку. Вона зазначила, що організація долучиться до програми Tech4All від Huawei, щоб навчити вчителів та жінок у віддалених сільських регіонах цифровим навичкам. Всесвітній фонд дикої природи (WWF) анонсував програму «Захистити біорізноманіття за допомогою технологій». Вона передбачає інтеграцію ШІ-можливостей для моніторингу, дослідження та збереження тварин, що перебувають під загрозою зникнення. Це допоможе захистити різноманітні види тварин і рослин та зберегти природну екосистему. Представники RFCx і DIVE Medical поділилися намірами впроваджувати найкращі практики для захисту тропічних лісів та ШІ-виявлення вад зору у дітей. Завдяки цьому більша кількість людей у різних регіонах відкриє для себе переваги цифрових технологій.

«Мета Tech4All ― познайомити ще більшу кількість людей з можливостями цифрового світу та запровадити їх у більшій кількості осель та організацій. Ми прагнемо захистити вразливі групи населення та зробити звичайних людей надзвичайними. У цьому полягає цінність технологій», ― зазначив Кен Ху. Він також закликав усіх учасників саміту до співпраці: «Бізнесам, урядам і суспільству необхідно об’єднати зусилля, щоб розширити доступність цифрових технологій. Наразі ми зробили перший маленький крок у цьому напрямку. Ми запрошуємо всіх людей та організації долучитися до нас».

Huawei Connect ― щорічна конференція, організована компанією Huawei для глобальної індустрії ІКТ. Цьогоріч захід проходить у Шанхаї з 18 до 20 вересня. Конференція присвячена темі «Просунутого інтелекту» (Advance Intelligence). Її мета ― створити для клієнтів і партнерів відкриту та спільну платформу для дослідження нових можливостей інтелектуального майбутнього.


Новини IT » Технології » Кен Ху: «Цифрова інтеграція» ― розумний світ для всіх»

Опубліковано


Останні новини IT: