Компанія Huawei провела у Києві форум  «Цифрова трансформація 2019»

Компанія Huawei провела у Києві форум «Цифрова трансформація 2019»

Понад 200 зацікавлених сторін з різних сфер взяли участь у форумі «Цифрова трансформація», що відбувся 26 листопада 2019 року в Києві. Форум вирізнявся високим рівнем представництва зацікавлених сторін усієї екосистеми. Серед запрошених на захід — керівники бізнесів та компаній із різних галузей, телеком-оператори, представники держустанов, бізнес-асоціацій та навчальних закладів. Професійне обговорення та обмін досвідом на форумі були націлені на прискорення цифровізації та економічного зростання, а також підвищення рівня знань у сфері інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ) в Україні. Форум було організовано компанією Huawei Ukraine за підтримки Офісу ефективного регулювання (BRDO).

Програма форуму мала практичне спрямування та була націлена на прискорення економічного зростання в Україні завдяки цифровій трансформації:

1. Спікери поділилися глобальними трендами та досвідом прискорення цифрової економіки завдяки інформаційно-комунікаційним технологіям, а також прикладами з практики в Європі та в усьому світі.

2. Лідери думок, котрі взяли участь у двох панельних дискусіях, розповіли про можливості розвитку широкосмугового зв’язку в Україні та виклики, пов’язані з цим. Також вони запропонували можливі рішення у цій сфері, зокрема створення відкритої партнерської та взаємовигідної галузевої екосистеми для створення інфраструктури спільного використання (sharing infrastructure) та спільного успіху.

3. Про важливу роль корпоративної соціальної відповідальності та інвестицій заради соціальних змін свідчив виступ студентів українських університетів, які взяли участь у програмі Huawei «Насіння для майбутнього» (Seeds for the Future).

4. Учасники форуму ознайомилися з новітнім обладнанням, продуктами та рішеннями компанії, які були представлені на 16 стендах у інноваційній та інтерактивній демозоні.

«Бачення та місія Huawei — відкрити для кожної людини, дому та організації цифровий світ, у якому все зв’язано та інтелектуально. Ми віримо, що лише співпраця допоможе нам досягти цього», — сказав під час відкриття форуму Джеймс Лі (James Li), президент Європейського регіону, член наглядової ради компанії Huawei.

Це цікаво:   Національний транспортний університет і «Хуавей Україна» підписали меморандум про взаєморозуміння

Спікери й учасники форуму з України та інших країн:

Олександр Шелест, заступник міністра цифрової трансформації України;

Олексій Довгань, виконавчий директор Офісу ефективного регулювання;

аналітики — Емір Халіловіч (Emir Halilovic), головний аналітик GlobalData, Кирило Примак, аналітик з питань публічної політики Cullen International;

представники Huawei — Антон Вакуленко (Україна), Ігор Мілоєвіч (Igor Milojevic) та Якуб Борковські (Jakub Borkowski) (регіон Східна Європа, країни Балтії та Скандинавії).

Протягом двох панельних дискусій стейкхолдери активно обговорювали світовий та національний досвід забезпечення універсального покриття, спільне використання інфраструктури та розвиток широкосмугового зв’язку в Україні.

Згідно з Глобальним індексом мережевої взаємодії 2019 року (Global Connectivity Index 2019) компанії Huawei, за 5 років, у період з 2015 р. до 2019 р., показник мережевої взаємодії в Україні збільшився на 12 пунктів. Це є значним досягненням України як «висхідної зірки» серед 79 країн, які було охоплено дослідженням. https://www.huawei.com/minisite/gci/en/country-profile-ua.html#ua).

Протягом останніх 20 років Huawei розвивала співпрацю з провідними операторами та підприємствами для спільної побудови ІКТ-інфраструктури по всій країні. За останні 3 роки компанія Huawei спільно з місцевими операторами сприяла стрімкому переходу з 2G на 4G в Україні, що дозволило прискорити цей процес на 3-5 років порівняно з іншими країнами.


Новини IT » Технології » Компанія Huawei провела у Києві форум «Цифрова трансформація 2019»

Опубліковано


Останні новини IT: