Компанія AMD представляє екосистему для високопродуктивних міні-ПК на базі вбудованих процесорів AMD Ryzen™

Компанія AMD представляє екосистему для високопродуктивних міні-ПК на базі вбудованих процесорів AMD Ryzen™

Компанія AMD (NASDAQ: AMD) надала OEM-виробникам відкриту екосистему для створення і налаштування високопродуктивних міні-ПК на базі вбудованих процесорів AMD Ryzen™ V1000 і R1000.

Компанії ASRock Industrial, EEPD, OnLogic і Simply NUC — перші OEM-виробники, що пропонують нові платформи міні-ПК для промислового, мультимедійного, комунікаційного та корпоративного сегментів. Вони надають клієнтам відкриту та індивідуально налаштовану платформу на базі високопродуктивного гібридного процесора з розширеною підтримкою периферійних пристроїв, поліпшеними функціями безпеки і запланованою 10-річною доступністю процесора.

«Попит на високопродуктивні обчислення не обмежується серверами або настільними ПК. Клієнтам потрібні ПК невеликого форм-фактора, які зможуть підтримувати відкриті стандарти програмного забезпечення, виконувати мінімальні робочі навантаження і навіть відображати контент у роздільній здатності 4K. Усі ці можливості реалізовані в ПК на базі вбудовуваного процесора, планована доступність якого становить 10 років, — сказав Раджниш Гаур (Rajneesh Gaur), корпоративний віцепрезидент і генеральний директор підрозділу Embedded Solutions компанії AMD. — Саме тому багато наших технологічних партнерів обирають процесори AMD Ryzen Embedded для своїх міні-ПК. Ми раді такій співпраці і представляємо галузі нову відкриту екосистему для обчислень малого форм-фактора».

Розвиваючи апаратну екосистему

Сила пристрою полягає в простоті його використання і масштабованості, що, в свою чергу, залежить від екосистеми, яка його підтримує. Нові міні-ПК на базі вбудованих процесорів AMD Ryzen мають доступ до наявної екосистеми процесорів, яка підтримує відкриті стандарти ПЗ, у той же час надаючи OEM-виробникам можливість створювати унікальні, індивідуально налаштовані платформи.

Список партнерів, які створюють міні-ПК на базі AMD Ryzen Embedded, повсякчас збільшується та включає в себе:

  • ASRock Industrial і вбудовувані системи 4X4 BOX – R1000V та 4X4 BOX – V1000M, які забезпечують економічні, високопродуктивні й універсальні міні-ПК для домашніх розваг, бізнесу та застосування у промисловості.
  • EEPD і сімейство міні-ПК SBC PROFIVE® NUCV і SBC PROFIVE® NUCR із вбудованими процесорами, яке вирізняється підтримкою високопродуктивних обчислень, що вимагають мінімального простору.
  • Системи OnLogic ML100G-40 і MC510-40. Це перші дві системи в лінійці невеликих комп’ютерів малого форм-фактора на базі рішень AMD. Вони надають переваги, що забезпечуються досвідом компанії OnLogic у створенні надійних промислових пристроїв.
  • Міні-ПК Sequoia V8 і Sequoia V6 компанії Simply NUC, які являють собою надійні та довговічні пристрої для забезпечення роботи цифрових табло, електронних кіосків, масивів даних та інших автономних утиліт.
Це цікаво:   Schneider Electric співпрацює з NVIDIA у проєктуванні Штучного інтелекту для Центрів обробки даних

Джеймс Лі, президент ASRock Industrial: «Ми побачили потребу в високопродуктивних обчисленнях для домашніх розваг, бізнесу і промислових застосувань, таких як забезпечення роботи цифрових табло, сенсорних кіосків і шлюзів для інтернету речей. Завдяки рішенням компанії AMD ASRock Industrial змогла випустити системи 4×4 BOX-V1000M / R1000V, надавши нашим клієнтам нові економічні та високопродуктивні рішення».

Крістіан Блерш, керівний директор E.E.P.D.: «Завдяки випуску нових контролерів SBC PROFIVE NUCV і NUCR в нашому портфелі тепер є надійний енергоефективний Box-PC з найбільш інноваційними технологічними рішеннями. Платформи відповідають найвищим вимогам завдяки оптимізованим за потужністю процесорам і ультрасучасному високоефективному способу охолодження. Ця екосистема міні-ПК на базі AMD Ryzen Embedded дозволяє створювати для наших клієнтів продукти з низькими витратами на інтеграцію, простими варіантами комбінування з нашими модулями USB-I/O, а також високим ступенем функціональної безпеки і надійності».

Джонні Чен, менеджер з роботи з партнерами OnLogic: «Наші клієнти звертаються до нас за надійними, герметичними, безкулерними і в той же час добре охолоджуваними рішеннями, які можуть працювати де завгодно. Пошук «підходящого» комп’ютера це не тільки про форм-фактор пристрою. Сучасні процесори AMD забезпечують дуже привабливе поєднання продуктивності та ціни, яке разом з перевіреною надійністю наших апаратних платформ створює нові можливості для роботи в додатках і дозволяє нашим клієнтам налаштовувати свій комп’ютер для конкретного проєкту».

Аарон Роуселл, генеральний директор Simply NUC: «Simply NUC якийсь час процвітала в створенні ПК малого форм-фактора, але, переглянувши нашу лінійку продуктів, ми відмітили брак високопродуктивних і довговічних платформ. У нових системах Simply NUC Sequoia ми реалізуємо цю потребу завдяки вбудованим процесорам AMD Ryzen. Ми об’єднуємо це з досвідом компанії Simply NUC і створюємо невеликий за розміром, але від цього не менш міцний і надійний міні-комп’ютер».

Підтримка відкритого ПЗ

Це цікаво:   Нове дослідження показує, чому безпека є необхідною для цифрової трансформації FSI-бізнесів

Міні-ПК на базі вбудованих процесорів AMD Ryzen надають партнерам ПЗ із відкритим кодом, яке пройшло попередню валідацію. До таких партнерів відносяться Radeon Open Compute (ROCm), OpenCL™ та інші. Крім того, нові міні-ПК можуть використовувати ПЗ від партнерів за програмною екосистемою AMD для завдань в області машинного зору, виявлення об’єктів та аналізу даних. Така платформа добре підійде для додатків, що вимагають швидкого розгортання.

Стівен Чан, генеральний директор AlphaInfo: «Ми раді підтримати нову екосистему міні-ПК на базі вбудованих процесорів AMD Ryzen. Досвід AlphaInfo в області передової інтеграції даних, розробки програмного забезпечення, аналізу та управління даними в технологічній індустрії дозволяє нам створювати інноваційні та надійні прикладні системи. Вони відповідають індивідуальним потребам кожного клієнта: будь то вбудовуваний додаток або міні-ПК з високою обчислювальною потужністю».

Майк Даулеріо, віцепрезидент з розвитку бізнесу Beechwoods Software: «Компанія Beechwoods дуже рада бути одним з партнерів, що підтримують відкриту екосистему AMD. Наше програмне забезпечення IoT Edge Gateway використовує передові обчислювальні можливості сімейства вбудованих процесорів Ryzen™ для створення ще більш інтелектуальних і безпечних рішень».

Ерік Сімоне, генеральний директор ClearBlade: «Програмні платформи, стандарти й екосистеми з відкритим вихідним кодом мають важливе значення для сталого розвитку масштабованих систем такого рівня. Для нас велика честь підтримувати екосистему міні-ПК на базі вбудованих процесорів AMD Ryzen, необхідну для проектування, розробки та підтримки безпечних масштабованих рішень IoT у реальному часі».

Огляд вбудовуваних процесорів AMD Ryzen 

Вбудовані процесори AMD Ryzen об’єднують архітектури AMD «Zen» і «Vega» в інтегроване SoC-рішення для високопродуктивних обчислень, щоб задовольнити сучасні обчислювальні потреби в промислових, мультимедійних та корпоративних додатках.

Процесори AMD Ryzen Embedded V1000 і R1000 надають масштабовані рішення від 6 Вт до 54 Вт у сумісній за контактами упаковці процесора, який забезпечує високу роздільну здатність, підтримку роздільної здатності 4K для декількох дисплеїв і високопродуктивну 3D-графіку. Такі рішення пропонують розширену доступність, скорочення термінів заміни обладнання і допомагають мінімізувати клієнтські витрати.

Це цікаво:   Останнє оновлення AMD Software: Adrenalin Edition підвищує продуктивність гри Starfield

Додаткові ресурси


Новини IT » Hardware » Компанія AMD представляє екосистему для високопродуктивних міні-ПК на базі вбудованих процесорів AMD Ryzen™

Опубліковано


Останні новини IT: