У рамках CES 2020 компанія AMD анонсує найбільш високопродуктивні в світі настільні та мобільні процесори

У рамках CES 2020 компанія AMD анонсує найбільш високопродуктивні в світі настільні та мобільні процесори

Компанія AMD (NASDAQ: AMD) анонсувала перші в світі процесори з 8 x86-ядрами для надтонких ноутбуків1. Новинки стали частиною сімейства мобільних процесорів AMD Ryzen™ 4000 серії на базі революційної архітектури «Zen 2» з інноваційним 7-нм техпроцесом і оптимізованою високопродуктивною графікою Radeon™ у дизайні SOC. Будучи вже третім поколінням процесорів AMD Ryzen Mobile, нова 4000 серія забезпечує безпрецедентний рівень продуктивності, значні поліпшення дизайну і неймовірну енергоефективність для ультратонких та ігрових ноутбуків. Також компанія AMD анонсувала сімейство мобільних процесорів AMD Athlon™ 3000 серії на базі архітектури «Zen». Вони пропонують сучасні обчислювальні можливості та продуктивність, достатню для широкого кола користувачів ноутбуків. Покупці зможуть придбати перші ноутбуки на базі процесорів AMD Ryzen 4000 серії і Athlon 3000 серії у компаній Acer, Asus, Dell, HP, Lenovo та інших постачальників ПК, починаючи з першого кварталу 2020 року. Ще більше систем на базі рішень AMD від глобальних OEM-партнерів буде випущено протягом 2020 року.

AMD at CES in Las Vegas, Nevada, Monday, January 6, 2020. (Photography by PaulSakuma.com Photography)

Окрім того, компанія AMD оголосила, що довгоочікуваний 64-ядерний 128-потоковий процесор AMD Ryzen™ Threadripper™ 3990X надійде в продаж у всьому світі 7 лютого 2020 року. Він створений, щоб забезпечити найвищу продуктивність для професіоналів в області 3D-анімації, візуальних ефектів і відео, надаючи на 51% вищу продуктивність рендерингу, ніж процесор AMD Ryzen Threadripper 3970X5.

AMD at CES in Las Vegas, Nevada, Monday, January 6, 2020. (Photography by PaulSakuma.com Photography)

«Ми починаємо 2020 рік, пропонуючи користувачам ультратонких та ігрових ноутбуків неперевершені продуктивність, графіку і триваліший час автономної роботи завдяки новим процесорам AMD Ryzen 4000 серії для мобільних ПК, ― сказав Саїд Мошкелані, старший віцепрезидент і генеральний менеджер підрозділу клієнтських обчислювальних рішень. ― У 2019 році портфель систем на базі мобільних рішень AMD Ryzen™ значно розширився. Зараз ми на шляху до ще більшого впровадження мобільних процесорів AMD Ryzen 4000 серії, що пропонують удвічі більшу енергоефективність порівняно з попереднім поколінням3, у продукти наших основних партнерів-виробників у 2020 році».

Це цікаво:   AMD представляє відеокарту AMD Radeon RX 7600 для ігор нового покоління з роздільною здатністю 1080p

Мобільні процесори AMD Ryzen 4000 серії з графікою Radeon™

Мобільні процесори AMD Ryzen 4000 U-серії мають до 8 ядер і 16 потоків та забезпечують неймовірну швидкість відгуку, мобільність і неперевершену продуктивність для ультратонких ноутбуків із конфігурованим TDP 15 Вт. Окрім того, завдяки більш ніж 90 мільйонам користувачів ноутбуків мобільні процесори AMD Ryzen 4000 H серії стають новим стандартом для ігор і створення контенту на інноваційних тонких та легких ноутбуках із налаштовуваним TDP 45 ВТ6.

Новий процесор AMD Ryzen 7 4800U пропонує:

  • до 4% вищу одноядерну продуктивність і до 90% вищу багатоядерну продуктивність порівняно з конкурентними рішеннями; 
  • до 18% вищу продуктивність графіки порівняно з конкурентними рішеннями.

Новий процесор AMD Ryzen 7 4800H пропонує:

  • до 5% вищу одноядерну продуктивність і до 46% вищу багатоядерну продуктивність порівняно з конкурентними рішеннями;
  • до 25% швидше кодування відео у роздільній здатності 4K за допомогою Adobe Premier порівняно з конкурентними рішеннями;
  • до 39% вищу продуктивність при моделюванні фізичного середовища геймплею в порівняно з конкурентними рішеннями.

Компанія AMD також поділилася подробицями технології AMD SmartShift, що дозволяє поліпшувати обчислювальну продуктивність із використанням мобільних процесорів Ryzen 4000, графіки Radeon і новітньої версії драйвера AMD Radeon Software Adrenalin 2020. Завдяки цій технології користувачі можуть ефективно оптимізувати продуктивність залежно від необхідності, виводячи ігровий процес на абсолютно новий рівень. AMD SmartShift пропонує динамічне перемикання потужності між процесором Ryzen і графікою Radeon, плавно підвищуючи ігрову продуктивність на 10% і продуктивність створення контенту на 12%.

Процесор AMD Ryzen Threadripper 3990X третього покоління

Компанія AMD також випустила довгоочікуваний AMD Ryzen Threadripper 3990X ― перший у світі 64-ядерний процесор для настільних ПК. Творці контенту в усьому світі можуть придбати новинку у глобальних ритейлерів і системних інтеграторів, починаючи з 7 лютого 2020 року.

AMD at CES in Las Vegas, Nevada, Monday, January 6, 2020. (Photography by PaulSakuma.com Photography)

Завдяки безпрецедентній продуктивності обчислень на односокетних настільних платформах процесор AMD Ryzen Threadripper 3990X стане найкращим рішенням для професіоналів в області створення цифрового контенту, які працюють із 3D-анімацією, ефектами VFX і відеокодеками 8K. Новинка надає:

  • до 51% вищу продуктивність порівняно з провідним на сьогодні процесором Ryzen Threadripper 3970X при 3D-трасуванні променів із рушієм MAXON Cinema4D Renderer5;
  • 25,399 бала у тесті Cinebench R20.065.
Це цікаво:   П’ять чудових USB-мікрофонів AMPLITANK K688 та AM8 представлені в Індії: мікрофони професійного рівня для подкастингу, звукозапису, ігор і стрімінгу

Мобільні процесори AMD Athlon 3000 серії з графікою Radeon

Нове сімейство мобільних процесорів AMD Athlon 3000 серії розширює сферу застосування потужної архітектури «Zen» для звичайних ноутбуків і надає покупцям ще більше вибору. Athlon 3000 серії підтримують сучасні технології, такі як Windows Hello і Cortana, забезпечують достатню продуктивність для повсякденної роботи та стрімінг у Full HD. Нові процесори пропонують до 86% швидшу графіку і до 51% вищу продуктивність порівняно з конкурентними рішеннями,. Системи на базі Athlon 3000 серії від світових OEM-виробників стануть доступні на початку 2020 року.


Новини IT » Hardware » У рамках CES 2020 компанія AMD анонсує найбільш високопродуктивні в світі настільні та мобільні процесори

Опубліковано


Останні новини IT: