Процесори AMD EPYC™ і новий прискорювач AMD Instinct™ MI100 збільшать продуктивність у HPC і наукових дослідженнях

Процесори AMD EPYC™ і новий прискорювач AMD Instinct™ MI100 збільшать продуктивність у HPC і наукових дослідженнях

Підтримка нового покоління процесорів AMD EPYC під кодовою назвою Milan у нових віртуальних машинах HBv3, анонсованих компанією Microsoft

Прискорювач AMD Instinct™ MI100 — перший прискорювач, що використовує нову архітектуру AMD CDNA, призначену для робочих навантажень у високопродуктивних обчисленнях (HPC)

Цього року на віртуальній виставці SC20 компанія AMD (NASDAQ: AMD) продемонструвала своє лідерство в індустрії високопродуктивних обчислень (HPC). Вона представила новий прискорювач AMD Instinct™ MI100 з підтримкою відкритої екосистеми ROCm™ 4.0, а також продемонструвала список, що зростає, процесорів AMD EPYC™ і прискорювачів на базі AMD Instinct та зазначила співпрацю з Microsoft Azure у галузі високопродуктивних обчислень у хмарних середовищах. Окрім того, AMD, як і раніше, знаходиться на шляху до початку великомасштабних поставок процесорів 3-го покоління EPYC з ядром Zen 3 для вибору замовників у сфері HPC і хмарних обчислень у цьому кварталі напередодні очікуваного публічного запуску в 1 кварталі 2021 року відповідно до доступності для OEM-виробників.

Новий прискорювач AMD Instinct™ MI100 — це найшвидший у світі HPC GPU-прискорювач для наукової роботи і перший прискорювач, що подолав бар’єр продуктивності 10 терафлопсів (FP64). Побудований на новій архітектурі AMD CDNA, графічний процесор AMD Instinct MI100 забезпечує новий клас прискорень для HPC та AI в парі з процесорами AMD EPYC 2-го покоління. Підтримувана новими прискореними обчислювальними платформами Dell, HPE, Gigabyte і Supermicro, MI100 у поєднанні з процесорами AMD EPYC і програмним забезпеченням ROCm 4.0 дозволяє здійснювати нові відкриття, випереджаючи епоху екзафлопсних обчислень.

«Немає двох однакових замовників у сфері HPC, й AMD пропонує шлях до найпередовіших технологій та можливостей, необхідних для роботи у сфері HPC, від невеликих кластерів у приміщеннях до віртуальних машин у хмарі, аж до екзафлопсних суперкомп’ютерів, — сказав Форрест Норрод (Forrest Norrod ), старший віцепрезидент і генеральний директор бізнес-групи «ЦОД і вбудовані рішення» в AMD. — Поєднання процесорів AMD EPYC і прискорювачів Instinct із критично важливим програмним забезпеченням та інструментами розробки дозволяє AMD забезпечувати провідну продуктивність для робочих навантажень HPC».

AMD і Microsoft Azure Power HPC у хмарі

Це цікаво:   AMD дарує гру Starfield при купівлі відеокарт Radeon і процесорів Ryzen

Azure використовує процесори AMD EPYC 2-го покоління для живлення своїх віртуальних машин HBv2 (VM) для робочих навантажень HPC. Ці віртуальні машини забезпечують до 2 разів більшу продуктивність, ніж віртуальні машини першого покоління серії HB, підтримують до 80 000 ядер для завдань MPI і використовують переваги процесорів AMD EPYC 2-го покоління, які на 45% збільшують пропускну здатність пам’яті порівняно з порівнянними альтернативами з архітектурою x86.

Віртуальні машини HBv2 використовуються численними замовниками, включаючи Університет Іллінойсу в Урбана-Шампань в Інституті передових наук і технологій Бекмана, який використав 86,400 ядер для моделювання рослинних вірусів, що раніше потребували суперкомп’ютерів провідного класу, та військово-морський флот США, який швидко розгортає та масштабує покращені прогнози погоди для океанів. HBv2 на базі процесорів AMD EPYC 2-го покоління також забезпечує більшу частину обчислювальної потужності процесора для середовища OpenAI, про яке компанія Microsoft оголосила раніше цього року.

Процесори AMD EPYC також допомогли HBv2 досягти нових віх у хмарному HPC, таких як новий рекорд за результатами масштабування MPI в хмарі з NAMD, тoп-20 результатів на Graph500 і перша паралельна файлова система HPC у хмарі з обробкою 1 терабайт/с. У цих та інших тестових додатках HBv2 забезпечує в 12 разів вище масштабування порівняно з іншими хмарними системами.

На додаток до наявної віртуальної машини HBv2 на базі процесорів AMD EPYC 2-го покоління, Azure оголосила про те, що буде використовувати процесори AMD EPYC наступного покоління під кодовою назвою Milan для майбутніх VM-продуктів серії HB для високопродуктивних обчислювальних систем.

Детальніше про співпрацю AMD та Azure можна подивитися у цьому відео з Джейсоном Зандером з Azure та Лізою Су з AMD.

AMD продовжує бути вибором для HPC 

Процесори AMD EPYC і прискорювачі Instinct мають продуктивність і можливості для підтримки численних робочих навантажень HPC у різних реалізаціях. Від невеликих кластерів у дослідницьких центрах до комерційних високопродуктивних обчислень, від позавиробничих і хмарних обчислень до екзафлопсних обчислень — AMD продовжує забезпечувати продуктивність і вибір рішень для високопродуктивних обчислень.

Це цікаво:   Нове дослідження показує, що цілі щодо кліматичної нейтральності активно трансформують мережеву інфраструктуру 5G

Компанії Hewlett Packard Enterprise (HPE), CSC Finland та EuroHPC нещодавно випустили нову передекзафлопсну систему — LUMI. Заснована на архітектурі суперкомп’ютера HPE Cray EX, система LUMI використовуватиме процесори і прискорювачі AMD EPYC нового покоління і, як очікується, забезпечить пікову продуктивність 552 петафлопси при роботі в мережі в 2021 році, що зробить її одним із найшвидших суперкомп’ютерів у світі.

На додаток до LUMI HPC-системи на базі AMD продовжують зростати за обсягом. З часів SC19 було анонсовано понад15 суперкомп’ютерів, що використовують CPU AMD EPYC, графічні процесори Instinct або і те, й інше. Серед систем можна виділити:

Крім того, AMD також поставляє рішення для наступних суперкомп’ютерів: Anvil і Bell — Університет Пердью, Big Red 200 — Університет Індіани, Bridges 2 — Пітсбурзький суперкомп’ютерний центр, CERN, Європейський центр прогнозування погоди середнього радіуса дії, Expanse — Суперкомп’ютерний центр Сан-Дієго, Університет Ґете у Франкфурті, IT4Innovations Національний суперкомп’ютерний центр, Jetstream 2 — Університет Індіани, Mahti — CSC, Mangi — Університет Міннесоти, Національне управління океанічних та атмосферних досліджень, Red Raider — Технічний університет Техасу, TinkerCliffs — Технологічний університет Вірджинії, TinkerCliffs — Технологічний центр Вірджинії.

Це цікаво:   Audio-Technica ATH-M50xBT: ці навушники за $200 рекомендовані аудіоекспертами, і я розумію чому

«З суперкомп’ютером Expanse наша мета — надати вченим і дослідникам доступ до високопродуктивного комп’ютера, подібного до хмари, який може впоратися з усім, починаючи від астрофізики і закінчуючи зоологією, — сказав Майкл Норман, директор Суперкомп’ютерного центру Сан-Дієго. — Процесори AMD EPYC 2-го покоління допомогли нам досягти фантастичної продуктивності з Expanse, дозволивши нашим дослідникам робити більше наукових робіт, ніж раніше. Ми також відмінно співпрацюємо з AMD і разом створили форум для замовників AMD HPC, щоб вони могли обмінюватися досвідом, інформацією і багато чим іншим, що принесе велику користь дослідженням в області HPC».

Прокладаючи шлях до екзафлопcних обчислень

Щоб допомогти дослідникам почати шлях до екзафлопcних обчислень, компанія AMD надала Oak Ridge National Labs доступ до нового прискорювача AMD Instinct MI100, який забезпечує гігантський стрибок в обчисленнях і продуктивності міжкомпонентних з’єднань. Розроблений на додаток до процесорів AMD EPYC 2-го покоління і побудований на базі архітектури AMD Infinity, прискорювач AMD Instinct MI100 забезпечує істинно гетерогенні обчислювальні можливості AMD для HPC і ШІ.

«Frontier, що працює на базі AMD, надає величезний приріст обчислювальної потужності порівняно з іншими сучасними системами. Це дозволить вченим відповідати на запитання, на які раніше у нас не було відповіді, — сказав Бронсон Мессер, науковий директор Oak Ridge Leadership Computing Facility. — Здатність проводити молекулярні моделювання, які являють собою не кілька мільйонів, а кілька мільярдів атомів, забезпечує більш реалістичне уявлення науки, і можливість робити це, звичайно ж, знову і знову, призведе до значної кількості важливих відкриттів».

Компанія AMD продовжує забезпечувати продуктивність, можливості та масштаб, необхідні для забезпечення поточних і майбутніх високопродуктивних робочих навантажень, незалежно від того, допомагають вони студентам у дослідницькому центрі, підвищують аеродинамічну ефективність для виробника автомобілів чи надають цінні відомості для критичних медичних проривів. Детальніше про присутність компанії AMD у SC20 і її можливості в області високопродуктивних обчислень можна прочитати тут.


Новини IT » Hardware » Процесори AMD EPYC™ і новий прискорювач AMD Instinct™ MI100 збільшать продуктивність у HPC і наукових дослідженнях

Опубліковано


Останні новини IT: