Процесори AMD прискорюють продуктивність найкращих суперкомп’ютерів по всьому світу

Процесори AMD прискорюють продуктивність найкращих суперкомп’ютерів по всьому світу

Зростання популярності процесорів EPYC™ призвело до збільшення кількості суперкомп’ютерів на базі AMD у 3,5 разу порівняно з минулим роком

У рамках заходу Supercomputing Conference 2021 (SC21) компанія AMD (NASDAQ:AMD) продемонструвала присутність, що збільшується, та перевагу, що зростає, в індустрії високопродуктивних обчислень (HPC) завдяки винятковим інноваціям і впровадженню процесорів та прискорювачів AMD для центрів обробки даних. Клієнти з різних галузей промисловості продовжують розширювати використання процесорів AMD EPYC™ та прискорювачів AMD Instinct™ для забезпечення передових досліджень, необхідних для вирішення деяких із найбільших світових проблем у галузі клімату, біологічних наук, медицини тощо.

Про перевагу AMD, що зростає, свідчить останній список Top500. Зараз існують 73 суперкомп’ютери, що працюють на базі AMD. Це в 3+ рази більше порівняно з минулим роком, коли у списку був присутній 21 суперкомп’ютер на базі AMD. Крім того, на AMD працюють чотири з десяти найпотужніших суперкомп’ютерів у світі, а також найпотужніший суперкомп’ютер у регіоні EMEA. Нарешті, процесори AMD EPYC серії 7003, випущені вісім місяців тому, використовуються у 17 із 75 суперкомп’ютерів на базі AMD у цьому списку, що демонструє швидке впровадження останнього покоління процесорів EPYC.

«Вимоги користувачів суперкомп’ютерів зростають у геометричній прогресії, оскільки світ прагне прискорити дослідження, скорочуючи час виявлення цінної інформації, — сказав Форрест Норрод, старший віцепрезидент та генеральний менеджер бізнес-групи центрів обробки даних і вбудованих рішень в AMD. — Завдяки процесорам AMD EPYC та прискорювачам Instinct ми продовжуємо вдосконалювати наші продукти, щоб розширити межі технологій центрів обробки даних, які дають змогу прискорити дослідження, покращити результати та чинити більший вплив на світ».

Компанія AMD також була відзначена у щорічному конкурсі HPCwire Readers та Editors Choice Awards на SC21. Компанія отримала десять нагород, включаючи «Найкращу інновацію в галузі сталого розвитку в HPC», «Найкраще серверне рішення HPC» та нагороду «Видатне лідерство в HPC», вручену президентці і генеральній директорці компанії докторці Лізі Су.

Це цікаво:   Нове дослідження показує, чому безпека є необхідною для цифрової трансформації FSI-бізнесів

Клієнтська база, що розширюється

AMD бере активну участь у індустрії високопродуктивних обчислень, щоб забезпечити продуктивність та ефективність рішень AMD EPYC та AMD Instinct, а також відкритої екосистеми ROCm™ для прискорення досліджень. Завдяки таким гучним проєктам, як запуск суперкомп’ютера Frontier в Оук-Риджській національній лабораторії, AMD забезпечує обчислювальні технології та продуктивність, необхідні для підтримки поточних та майбутніх досліджень у всьому світі.

Яскраві приклади впровадження Frontier та інших нових систем HPC у галузі:

Це цікаво:   AMD анонсує нові процесори Ryzen Z1 для портативних ігрових консолей

Рік проривних продуктів та досліджень

Цього року компанія AMD випустила процесори серії AMD EPYC 7003, найвищі в світі серверні процесори. Відтоді процесори активно почали впроваджувати партнери, які роблять відкриття в галузі біомедицини, прогнозування стихійних лих, чистої енергетики, напівпровідників, мікроелектроніки тощо.

Розширюючи можливості процесорів серії EPYC 7003, компанія AMD нещодавно представила процесори EPYC 3-го покоління з кеш-пам’яттю AMD 3D V-cache. Завдяки використанню інноваційної технології пакування, яка пошарово розподіляє кеш-пам’ять L3 у процесорах серії EPYC 7003, технологія AMD 3D V-Cache забезпечує підвищену продуктивність для технічних обчислювальних навантажень, що переважають у HPC. Віртуальні машини Microsoft Azure HPC, оснащені EPYC 3-го покоління з AMD 3D V-Cache, наразі доступні в режимі Private Preview і скоро будуть доступні в усьому світі.

Компанія AMD також представила найшвидший у світі прискорювач для HPC та ШІ — AMD Instinct MI250X. Створені на базі архітектури AMD CDNA™ 2, прискорювачі серії AMD Instinct MI200 забезпечують до 4,9 разу більшу пікову продуктивність FP64 порівняно з конкурентними прискорювачами для центрів обробки даних, що дуже важливо для таких програм HPC, як моделювання погоди. Прискорювачі серії AMD Instinct MI200 також є першими прискорювачами з пропускною здатністю пам’яті більше 100 ГБ, забезпечуючи швидкість до 3,2 терабайта на секунду, що є найкращою сукупною пропускною здатністю в галузі.

Додаткові матеріали

Це цікаво:   AMD анонсує мобільні процесори серії Ryzen PRO 7040 для бізнесу

Новини IT » Hardware » Процесори AMD прискорюють продуктивність найкращих суперкомп’ютерів по всьому світу

Опубліковано


Останні новини IT: