Генератори датацентрів Tet відтепер працюватимуть на відновлюваному дизельному пальному

Генератори датацентрів Tet відтепер працюватимуть на відновлюваному дизельному пальному

Технологічна компанія Tet в 2023 році розпочала реалізацію стратегію «озеленення» бізнесу і відтепер використовує пальне Neste MY Renewable Diesel™ для живлення генераторів своїх центрів обробки даних. Neste – найбільший світовий виробник екологічно чистого авіаційного пального (SAF) та відновлюваного дизельного пального. 

Чому це важливо?

Центри обробки даних є одними з найбільших споживачів електроенергії в секторі інформаційних і комунікаційних технологій. Наразі на їхню частку припадає 3% загального світового споживання електроенергії, але до 2030-х років вона може збільшитися до 4%. Tet щороку інвестує близько 300 000 євро у підвищення енергоефективності своїх датацентрів.

Як відбувається «озеленення» бізнесу Tet?

Більш екологічний дизель, виготовлений із 100% відновлюваної сировини, допоможе забезпечити роботу дата-центрів DATTUM та DC6, значно знижуючи викиди CO2. З першою покупкою шести тонн відновлюваного дизельного пального Tet інвестував близько 20 000 євро в перехід на більш зелене джерело енергії.

«Тривалий час ми працювали над підвищенням ефективності потужностей наших датацентрів та можливістю пропонувати нашим клієнтам більш конкурентоспроможні послуги. Цього року ми розпочали реалізацію Європейського Зеленого Курсу, яка для нас пов’язана із переходом до низькоемісійних датацентрів. Цей шлях ми розпочнемо із застосування більш екологічно чистого пального в двох перших датацентрах, що дозволить скоротити викиди вуглекислого газу, — говорить Маріс Сперга, директор з розвитку бізнесу ЦОД компанії Tet. — Перехід на відновлюване дизельне пальне в датацентрах скоротить викиди парникових газів у середньому на 90%».

Які плани в ЄС на шляху до скорочення впливу на екологію?

Головними цілями Європейського Зеленого Курсу (The European Green Deal) є перетворення Європи на перший кліматично нейтральний континент до 2050 року, зменшення рівня викидів парникових газів на 55% до 2030 року порівняно з 1990-м, висадження 3 мільярдів дерев в ЄС до 2030 року, та напрям розвитку економік країн-членів Європейського Союзу на економічне зростання, не пов’язане з використанням природних ресурсів. 

Це цікаво:   Партнерство Schneider Electric та Digital Realty для реалізації ініціативи Дата-центрів з кругової економіки 

Зобов’язання Tet щодо зменшення впливу на довкілля прописане у політиці сталого розвитку компанії, яка передбачає поступовий перехід на відновлювальні ресурси для власного споживання як ключову стратегію декарбонізації діяльності компанії.

Відео – за посиланням.

Про Neste

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) розробляє рішення для боротьби зі зміною клімату і прискорення переходу до циркулярної економіки. Neste переробляє відходи та інші інноваційні сировини у відновлювальне пальне та більш стійкі сировини для пластикових та інших матеріалів. Neste MY — відновлювальне дизельне пальне, виготовлене з екологічно чистої відновлювальної сировини. 


Новини IT » Технології » Генератори датацентрів Tet відтепер працюватимуть на відновлюваному дизельному пальному

Опубліковано


Останні новини IT: