КЛЮЧОВІ ТЕЗИ ПРЕЗИДЕНТА, ЩО БУДУТЬ ЦІКАВІ  ІТ-СПІЛЬНОТІ

КЛЮЧОВІ ТЕЗИ ПРЕЗИДЕНТА, ЩО БУДУТЬ ЦІКАВІ ІТ-СПІЛЬНОТІ

Президент роль держави у економіці на наступні 5 років окреслив так: не заважати бізнесу працювати; побудувати інфраструктуру; тримати фокус на освіті, науці та технологіях.

«Держава — це сервіс, а не ваш конкурент», — команда Володимира Зеленського шукає інноваційні рішення та креативні прориви, щоб незабаром представити «державу у смартфоні».  

Також Володимир Зеленський наголосив, що Україні потрібно позбутися «нафталінового» пострадянського регулювання, яке є наслідком планової економіки. Саме тому президент провів інвентаризацію старих указів своїх попередників і скасував близько 167.

Серед ключових тез президента такі:

  • Скасовано вимогу про обов’язковий продаж валютної виручки. Президент переконаний, що цей крок свідчить не тільки про зменшення обмежень для бізнесу, а й є ознакою макрофінансової стабільності країни.
  • Планує податкову амністію на пільгових умовах.
  • Демілітаризація СБУ та податкової служби. Натомість президент пропонує створити держслужбу фінансових розслідувань з акцентом на аналітичну роботу.
  • Буде представлено план подолання корупції у судах. Розпочати пан Зеленський планує із перезапуску антикорупційного суду.

Ці наміри важливі, зокрема, і для ІТ-спільноти, адже сприятимуть ефективному регулюванню бізнесу і покращенню бізнес-клімату у країні.

Коментар Тараса Кицмея, президента Асоціації IT Ukraine, за підсумками діалогу:

«Бізнесу потрібна прогнозованість та регуляторна стабільність. До адміністрації президента у нас є чіткі пропозиції:

  • підтримка ініціативи «Маски-шоу стоп!», щоб унеможливити тиск правоохоронних органів на ІТ-індустрію;
  • внесення змін до кодексу законів про працю, щоб впровадити новітні форми співпраці;
  • трансформація університетів: впровадження сучасних західних способів управління освітніми інституціями, створення повноцінних наглядових рад, відділів персоналу, маркетингу, фінансів;
  • промоція українських сервісів, продуктів на міжнародних ринках. Потребуємо інтеграції нашої економіки у ЄС та глобальну економіку. Ми вже працюємо на ринках США, Канади, західної Європи, але підтримка уряду, президента теж будуть важливими.
Це цікаво:   Google запровадив в Україні кампанію “Google для бізнесу”, що включає безкоштовне навчання

Та головне для розвитку нашої країни — не просто експортні надходження. Це створення нової генерації людей: освічених, глобальних, самодостатніх. Це інженери, архітектори, дизайнери, проджект-менеджери, які подорожують по всьому світу, працюють по всьому світу, але живуть та творять в Україні. Ми практично не бачимо відтоку з країни спеціалістів, що заходять у ІТ.»


Новини IT » IT Бізнес » КЛЮЧОВІ ТЕЗИ ПРЕЗИДЕНТА, ЩО БУДУТЬ ЦІКАВІ ІТ-СПІЛЬНОТІ

Опубліковано


Останні новини IT: