Вийшов перший український подкаст про жіноче лідерство в IT

Вийшов перший український подкаст про жіноче лідерство в IT

З’явився новий український подкаст із назвою «Некрихкі дівчата». Це серія розмов про жіноче лідерство у ІТ. Мета проєкту — обговорити та спростувати стереотипи щодо кар’єри у ІТ за допомогою реальних історій-інтерв’ю, популяризувати просування дівчат та жінок у вітчизняній сфері інформаційних технологій.

Подкаст вестимуть:

  • Надія Омельченко, підприємниця, віцепрезидентка компанії “ІТ-Інтегратор”, викладачка бізнес-школи «MIM-Київ»
  • Килина Бішер, комунікаційниця Мінцифри, авторка PR-подкасту й екс-власниця агенції Bookinbag 
  • Наталія Шевельова, маркетолог прогресивного маркетингового агентства Livepage, амбасадор ком’юніті Women Techmakers та Community Leader WTech у Дніпрі

Кожна з авторок подкасту запише свою розмову з успішними дівчатами/жінками зі сфери ІТ, які надихають інших своїм прикладом. Перші два епізоди подкасту — розмова засновниць про civic tech-інструменти та власний досвід лідерства. Третій епізод  — інтерв’ю Надії Омельченко з Оленою Сотник, екс-головою комітету з юридичних питань та прав людини у ПАРЄ. Олена була однієї з небагатьох українських народних депутаток, які працювали постійними делегатками до цього органу. Після роботи в парламенті гостя подкасту планує присвятити себе питанню правового захисту жінок від насильства, в тому числі й побутового.

Жінки в топменеджменті корпорацій — це радше виняток в Україні, ніж правило. Особливо, якщо йдеться про високотехнологічний бізнес.  Але гендерна рівність є важливою складовою для досягнення успіху бізнесу. Тому соціально-відповідальні компанії вже давно та активно інвестують в потенціал жінок — програми розвитку, освіти та підвищення професійної кваліфікації саме жіночої частини колективу.

«Пропоную розглянути гендерну політику на прикладі компанії, в якій працюю. Наша компанія створює максимально сприятливі умови для гендерної рівності та розвитку жіночого лідерства в IT. Так ми реалізуємо соціальну відповідальність й разом з тим отримуємо можливість залучати висококваліфікованих фахівців. Компанія застосовує єдині стандарти в системі оцінювання кандидатів, незалежно від статі. Адже дослідження підтверджують, що чим меншою є різниця у співвідношенні чоловіків і жінок в компанії, тим більш творчо та успішно діє така команда», підкреслила Надія Омельченко. 

Протягом останніх 3 років компанія “ІТ-Інтегратор” реалізує активний курс на розвиток гендерної рівності в колективі. Аналізуючи гендерний склад персоналу компанії, можна зробити висновок, що останні роки ми активно працевлаштовуємо молодих дівчат з технічною освітою. Порівнюючи кількість жінок з чоловіками до 30 років, різниця у гендерному складі персоналу складає лише 18 відсоткових пунктів. В цілому при кількості персоналу майже в 300 людей співвідношення жінок та чоловіків в “ІТ-Інтегратор” складає 26% на 74%, та продовжує зростати на користь жінок.

Це цікаво:   Ефективна реклама в Telegram: як UAMASTER максимізує ваші прибутки

“ІТ-Інтегратор” зберігає всі умови праці та робочі місця для жінок, які пішли у декретну відпустку та планують повертатися з неї. Так, за останній час з декретної відпустки на роботу вийшли 5 жінок. Також наша компанія підтримує жінок, які шукають роботу після декретної відпустки. Тобто, спеціалісти з підбору персоналу пропонують таких кандидаток на вакантні посади.

У 2018 – му році “ІТ-Інтегратор” офіційно стала першою в Україні woman-friendly технологічною компанією – отримала сертифікат “Краща компанія для жінок” від ініціативи Технологічний Пакт для жінок в STEM. У 2019-му компанія підписала пакт заради гендерної рівності. Тобто ми системно підтримуємо корпоративні соціальні активності, які сприяють розвитку жінок у професії. Наприклад, Національний День дівчат в технологічній галузі. У цей день минулого року разом з іншими компаніями галузі ми провели день відкритих дверей та серії практичних доповідей для студенток та школярок 8-10 класів. Мета цього заходу – стимулювати їхній інтерес до науки, IT, інженерії та математики.

Подкаст «Некрихкі дівчата» можна прослухати на SoundCloud та в Apple Podcasts, ввівши у пошуковому рядку Bookinbag Audio Lab. 


Новини IT » IT Бізнес » Вийшов перший український подкаст про жіноче лідерство в IT

Опубліковано


Останні новини IT: