Mastercard і ПриватБанк запускають перший в Україні проект поведінкової біометрії

Mastercard і ПриватБанк запускають перший в Україні проект поведінкової біометрії

Mastercard у партнерстві з ПриватБанком реалізує перший в Україні проект верифікації клієнтів, заснований на поведінковій біометрії — для прогресивної та безпечної аутентифікації в епоху, коли пароля не достатньо для захисту облікового запису. Нове рішення забезпечується NuDetect — платформою прозорої перевірки користувача від NuData, компанія Mastercard. Проект планується реалізувати до кінця 2019 року.

NuDetect дозволить онлайн-банкінгу та мобільному додатку Приват24 перевіряти клієнтів за їх унікальною поведінкою при взаємодії з пристроями або додатками. Рішення аналізує сотні сигналів, включаючи характеристики пристрою, пасивні біометричні та поведінкові показники. Потім — порівнює їх зі способом поведінки користувача в минулому. Наприклад, чи поводиться користувач «Алекс» як зазвичай, або сьогодні в його поведінці є щось підозріле? Раптові зміни в очікуваній поведінці, як-от використання пристрою з іншою мовою, введення іншого тексту або занадто швидкий перегляд сторінки — деякі з багатьох потужних індикаторів ризику.

Поведінкова аутентифікація та «пасивна» біометрія є новітніми технологіями для перевірки користувачів за їхньою поведінкою, а NuDetect — піонером в цій області. Технологія NuDetect допомагає організаціям в усьому світі перевіряти особу клієнтів, використовуючи їх природну поведінку при взаємодії в інтернеті. Рішення забезпечує ненав’язливу безперервну аутентифікацію, воно невидиме і не вимагає попередньої реєстрації. Користувачеві не потрібно виконувати будь-які додаткові дії, окрім тих, які він зазвичай робить, використовуючи свій акаунт. Поведінкові дані таких взаємодій аналізуються в режимі реального часу, щоб забезпечити достовірну оцінку ризиків користувачів — це допомагає компаніям запобігти потенційним вторгненням і атакам. Інформація, що ідентифікує особу, не зберігається, і дані ніколи не будуть доступні хакерам.

«Пасивна» біометрія дозволяє перевірити користувача без будь-яких додаткових зусиль з його боку, — коментує Наталія Кангіна, керівник напрямку digital продуктів Mastercard в Україні. — Використовуючи машинне навчання, платформа NuDetect створює профайл клієнта, в якому збираються понад 300 його унікальних параметрів. За цими параметрами платформа в режимі реального часу визначає, чи є користувач справжнім клієнтом або ж це шахраєм».

Платформа NuDetect була розроблена компанією NuData Security, яку придбав Mastercard у 2017 році. Mastercard розвиває свої зобов’язання щодо посилення захисту в цифровому просторі, інтегруючи NuData у свій і без того надійний набір продуктів із безпеки та захисту від шахрайства. Це придбання також зміцнило зусилля компанії щодо забезпечення безпеки й аутентифікації на рівні пристроїв, забезпечуючи в режимі реального часу взаємодію між емітентами, торговцями та процесинговими компаніями.

Це цікаво:   LG представила LG Business Cloud на ISE 2024

«Ми постійно працюємо над вдосконаленням алгоритмів запобігання шахрайства при онлайн транзакціях. Для цього ми аналізуємо безліч різних параметрів, щоб запобігти фроду і бути готовими виявляти нові види та способи шахрайства, які з’являються у світі, — зазначив член правління ПриватБанку Сергій Харітіч. — Реалізація спільного з Mastercard рішення дозволить Приват24 надати нашим клієнтам найбільш досконалий новий рівень безпеки, при цьому — забезпечуючи максимальну швидкість і комфорт при проведенні платежів». 

Платформа NuDetect вже впроваджена в Північній Америці, Латинській Америці та Європі. В грудні 2018, в період активного шопінгу, NuData допомогла ритейлерам виявити понад 1 мільярда неправомірних цифрових операцій і зупинити 99% шахрайських атак, заощадивши торговцям в усьому світі понад 500 мільйонів доларів.


Новини IT » Прес-релізи » Mastercard і ПриватБанк запускають перший в Україні проект поведінкової біометрії

Опубліковано


Останні новини IT: