Rozetka готується до IPO

Rozetka готується до IPO

Онлайн-рітейлер Rozetka веде підготовку до первинного розміщення акцій (IPO) як один з можливих шляхів розвитку компанії. Про це повідомив співзасновник та співвласник компанії Владислав Чечеткін на гала-івенті “Україна та Світ 2022”, повідомляє Liga.net з посиланням на агентство Інтерфакс-Україна.

“IPO просто один із можливих шляхів, не звичайний шлях для України, але треба до цього готуватися”, – цитує агентство співзасновника компанії.

Чечеткін нагадав, що після входження до компанії міноритарного співвласника фонду під управлінням Horizon Capital у 2015 році, Rozetka щороку проходить аудит однієї з компаній “Великої четвірки”.

“Вибудовуємо процеси та бізнес, який у майбутньому можемо презентувати для публічного розміщення”, – зазначив Чечеткін.

За його словами, Rozetka націлена зайняти 10% роздрібного товарообігу України, що зараз становить близько $6-8 млрд.

Також Чечеткін спрогнозував, що частка онлайн-торгівлі в Україні збільшиться до 25% від загального обсягу продажів у найближчі 3-5 років.

Rozetka заснована у 2005 році в Києві Владиславом та Іриною Чечіткіними як онлайн-магазин електроніки та побутової техніки. У наступні роки компанія трансформувалася у мультикатегорійний онлайн-маркетплейс. Цього року Rozetka повідомила про вихід на ринок Узбекистану, а минулого – Молдови.

30 вересня 2021 року Rozetka почала торгувати ліками офлайн.
8 грудня онлайн-рітейлер Rozetka вийшов на ринок Узбекистану. У цій країні почав працювати сайт Rozetka.uz.

Це цікаво:   SoftServe розроблятиме технології для будівництва на Місяці в межах проєкту, який фінансує NASA

Новини IT » IT Бізнес » Rozetka готується до IPO

Опубліковано


Останні новини IT: