AMD представляє нове покоління геймінгу на ПК із графікою AMD Radeon™ RX 6000 серії, пропонуючи провідну продуктивність у роздільній здатності 4K в AAA-іграх

AMD представляє нове покоління геймінгу на ПК із графікою AMD Radeon™ RX 6000 серії, пропонуючи провідну продуктивність у роздільній здатності 4K в AAA-іграх

–Новаторська ігрова архітектура AMD RDNA™ 2 забезпечує в 2 рази вищу продуктивність1 і до 54% вищу продуктивність на ват порівняно з відеокартами на базі AMD RDNA2

–Новий флагман AMD Radeon™ RX 6900 XT є ультимативною 4K-відеокартою і найшвидшою в історії AMD ігровою відеокартою–

Вчора AMD (NASDAQ: AMD) представила відеокарти AMD Radeon™ RX 6000-ї серії, що забезпечують високу продуктивність, неймовірно реалістичне зображення і необхідні технології, які встановлюють новий стандарт для ігрового процесу на ПК. Довгоочікувана серія AMD Radeon™ RX 6000, що уособлює передові розробки і дизайн, включає в себе відеокарти AMD Radeon™ RX 6800 і Radeon™ RX 6800 XT, а також новий флагман Radeon™ RX 6900 XT, найшвидшу з будь-коли розроблених AMD ігрових відеокарт.

Відеокарти AMD Radeon™ RX 6000-ї серії побудовані на революційній ігровій архітектурі AMD RDNA™ 2, основі для консолей наступного покоління, ПК, ноутбуків і мобільних пристроїв, покликаній забезпечити оптимальне поєднання продуктивності й енергоефективності. Ігрова архітектура AMD RDNA™ 2 забезпечує до двох разів вищу продуктивність в обраних іграх на прикладі відеокарти AMD Radeon™ RX 6900 XT порівняно з відеокартою AMD Radeon™ RX 5700 XT, побудованою на архітектурі AMD RDNA™1, і до 54% вищу продуктивність на ват на прикладі відеокарти AMD Radeon™ RX 6800 XT порівняно з відеокартою AMD Radeon™ RX 5700 XT, побудованою на тому ж 7-нм техпроцесі2.

AMD RDNA™ 2 пропонує низку інновацій, у тому числі застосування передових технологій енергозбереження у високопродуктивних обчислювальних блоках для підвищення енергоефективності до 30% на цикл на кожен блок3, а також використання високошвидкісних методик проєктування для забезпечення приросту частоти до 30% при тому ж рівні потужності4. Крім того, в ній реалізована нова технологія AMD Infinity Cache, яка забезпечує збільшення пропускної здатності до 2,4 разу порівняно з архітектурними рішеннями AMD RDNA™ на базі GDDR65.

Це цікаво:   П’ять чудових USB-мікрофонів AMPLITANK K688 та AM8 представлені в Індії: мікрофони професійного рівня для подкастингу, звукозапису, ігор і стрімінгу

«Сьогоднішній анонс є кульмінацією багатьох років досліджень і розробок, спрямованих на те, щоб вивести найкраще з графіки AMD Radeon на ігровий ринок для ентузіастів і ультраентузіастів, та являє собою значну еволюцію в комп’ютерних іграх, – сказав Скотт Херкельман (Scott Herkelman), корпоративний віцепрезидент і генеральний директор підрозділу графіки в AMD. – Нові відеокарти AMD Radeon RX 6800, RX 6800 XT і RX 6900 XT забезпечують продуктивність світового класу в роздільній здатності 4K і 1440p у більшості ААА-ігор, нові рівні занурення з захопливою реалістичною графікою й обов’язковими функціями, які забезпечують максимальні ігрові враження. Не можу дочекатися, коли геймери отримають ці неймовірні нові відеокарти».

Потужна продуктивність, яскраві візуальні ефекти і неймовірні ігрові відчуття

Відеокарти AMD Radeon™ RX 6000-ї серії підтримують інтерфейс PCIe® 4.0 з високою пропускною здатністю й оснащені 16 ГБ пам’яті GDDR6 для роботи з найвимогливішими 4К-навантаженнями сьогодні і в майбутньому. Серед ключових технологій і можливостей:

Потужна продуктивність

  • AMD Infinity Cache – високопродуктивний кеш даних останнього рівня, що підходить для ігор із роздільною здатністю 4K і 1440p з найвищим рівнем деталізації. Кеш-пам’ять обсягом 128 МБ прямо на кристалі значно скорочує затримки6йенергоспоживання7, забезпечуючи вищу загальну ігрову продуктивність порівняно з традиційними архітектурними рішеннями.

  • AMD Smart Access Memory8 – ексклюзивна технологія для систем із процесорами AMD Ryzen™ 5000-ї серії, материнськими платами AMD B550 і X570 та відеокартами Radeon™ RX 6000-ї серії. Вона забезпечує процесорам AMD Ryzen™ більший доступ до високошвидкісної графічної пам’яті GDDR6, прискорюючи обробку процесором і забезпечуючи приріст продуктивності до 13% на відеокарті AMD Radeon™ RX 6800 XT у Forza Horizon 4 при 4K у поєднанні з новим налаштуванням розгону в режимі Rage Mode одним клацанням миші9.10.
Це цікаво:   AMD анонсує FSR 3.1 на GDC24 та випускає AMD Software Adrenalin Edition 24.3.1 із підтримкою Dragon’s Dogma 2

  • Розмір для стандартних корпусів – відеокарти з довжиною 267 мм і 2×8 стандартними 8-контактними роз’ємами живлення, призначені для роботи з наявними блоками живлення 650W-750W; геймери можуть легко модернізувати свої наявні ПК великого і малого форм-факторів без додаткових витрат.

Реалістична, високодеталізована візуалізація

  • Максимальна підтримка DirectX® 12 – забезпечує потужне поєднання ефектів трасування променів, обчислень і растрових ефектів, таких як DirectX® Raytracing (DXR) і Variable Rate Shading, щоб підняти ігри на новий рівень реалістичності.

  • DirectX® Raytracing (DXR) – додавши до кожного обчислювального пристрою високопродуктивний фіксований рушій прискорювача променів, відеокарти на базі AMD RDNA™ 2 оптимізовані для забезпечення реалістичності освітлення, тіней і відображень у реальному часі за допомогою DXR. У парі з AMD FidelityFX, яка забезпечує гібридний рендеринг, розробники можуть комбінувати растрові та променеві ефекти для забезпечення оптимального поєднання якості зображення і продуктивності.

  • AMD FidelityFX – набір інструментів із відкритим вихідним кодом для розробників ігор, доступний на AMD GPUOpen. Він містить набір ефектів освітлення, тіні й відображення, які полегшують розробникам додавання високоякісних постпроцесних ефектів, що роблять ігри красивими і при цьому забезпечують оптимальний баланс візуальної точності та продуктивності.

  • Variable Rate Shading (VRS) – динамічне зменшення ступеня затінення для різних областей кадру, що не вимагають високого рівня візуальної деталізації, для забезпечення вищого рівня загальної продуктивності при практично непомітній зміні якості зображення.

Поліпшений ігровий досвід

  • Підтримка Microsoft® DirectStorage – майбутня підтримка API DirectStorage забезпечує блискавичне завантаження і високу якість текстур за рахунок усунення низької пропускної здатності, пов’язаної з API для зберігання даних і обмеженнями продуктивності процесора.

  • Попередні сети налаштувань продуктивності Radeon™ Software – прості попередні налаштування одним клацанням миші у ПЗ Radeon™ допомагають геймерам із легкістю отримати максимум користі зі своєї відеокарти. Попередні налаштування включають у себе новий стабільний режим розгону Rage Mode, який використовує додатковий доступний обсяг оверклокінгу для підвищення ігрової продуктивності.
Це цікаво:   AMD забезпечує роботу найбільшого у світі суперкомп’ютера для промислових хімічних досліджень

  • Radeon™ Anti-Lag – значно скорочує затримку виведення на екран і забезпечує конкурентну перевагу в ігровому процесі. 

Сімейство відеокарт AMD Radeon™ RX 6000-ї серії

МодельКіл-ть обчислювальних блоківGDDR6Частота в режимі Game (Мгц)Частота в режимі Boost (Мгц)Розрядність шини пам’ятіОбсяг Infinity Cache
AMD Radeon™ RX 6900 XT8016 Гб2015до 2250256 бітів128 Мб
AMD Radeon™ RX 6800 XT7216 Гб2015до 2250256 бітів128 Мб
AMD Radeon™ RX 6800 6016 Гб1815до 2105256 бітів128 Мб

Надійна ігрова екосистема і партнерство

Найближчими тижнями AMD випустить серію відеороликів від своїх ISV-партнерів, які демонструють неймовірні ігрові можливості відеокарт AMD Radeon™ RX 6000-ї серії в одних із найбільш очікуваних ігор цього року. Відеоролики можна подивитися на сайті AMD.

  • DIRT® 5 – 29 жовтня
  • Godfall™ – 2 листопада
  • World of Warcraft®: Shadowlands – 10 листопада
  • RiftBreaker™ – 12 листопада
  • FarCry® 6 – 17 листопада

Вартість і доступність

Очікується, що відеокарти AMD Radeon™ RX 6800 і Radeon™ RX 6800 XT будуть доступні у світових роздрібних магазинах і на сайті AMD.com, починаючи з 18 листопада 2020 року, за рекомендованою роздрібною ціною в USD 579 і USD 649 відповідно. Очікується, що відеокарта AMD Radeon™ RX 6900 XT буде доступна з 8 грудня 2020 р. за USD 999.

Відеокарти AMD Radeon™ RX 6800 і RX 6800 XT також будуть доступні у партнерів AMD Board, включаючи ASRock, ASUS, Gigabyte, MSI, PowerColor, SAPPHIRE і XFX, починаючи з листопада 2020 року.

Додаткова інформація

  • Дізнайтеся більше про AMD Radeon™ RX 6000 серії за посиланням
  • Детальніше про графічну архітектуру AMD RDNA™ 2 можна дізнатися тут
  • Дізнатися більше про програмне забезпечення AMD Radeon™ можна тут
  • Дізнатися більше про AMD Ryzen™ 5000 Series можна тут
  • Станьте прихильником AMD на Facebook
  • Слідкуйте за новинами AMD уTwitter

Новини IT » Hardware » AMD представляє нове покоління геймінгу на ПК із графікою AMD Radeon™ RX 6000 серії, пропонуючи провідну продуктивність у роздільній здатності 4K в AAA-іграх

Опубліковано


Останні новини IT: