Алекс Ебейд: старший директор AMD з продажів

Алекс Ебейд: старший директор AMD з продажів

Алекс Ебейд — старший директор AMD з продажів ноутбуків і ПК для кінцевих користувачів і малого та середнього бізнесу в регіоні EMEA (Європа, Близький Схід і Африка). Алекс Ебейд працює з відомими OEM-виробниками, такими як HP, Lenovo і Dell, а також із великими роздрібними ритейлерами, такими як Dixons і MSH, і стежить за тим, щоб користувачі могли придбати пристрої на базі AMD. Алекс, ветеран технічної індустрії із понад двадцятирічним стажем, працює з партнерами AMD, щоб домогтися найкращих результатів для них і їхніх клієнтів. Ми зв’язалися з ним, щоб поставити кілька запитань про його роботу, про складний 2020 рік, в якому він допоміг компанії скорегувати стратегію розвитку, і про те, чого нам варто очікувати в майбутньому.

Старший директор AMD з продажів ноутбуків і ПК Алекс Ебейд

Які пріоритети AMD для споживчого сектора і малого та середнього бізнесу в 2020-2021 роках?

Ми щойно подолали етап, на якому головним пріоритетом було завоювання частки ринку. Ми багато працювали над розширенням компанії — і ми це зробили. Це дійсно допомогло нам ще голосніше заявити про себе навіть серед людей, які раніше, можливо, не сприймали AMD всерйоз.

Люди зараз більше, ніж будь-коли, покладаються на технології — просто щоб продовжувати працювати; щоб діти продовжували навчатися; щоб залишатися на зв’язку зі своїми близькими. Це призвело до величезного додаткового попиту. Наша мета полягала в тому, щоб допомогти нашим партнерам задовольнити цей попит і запропонувати найкращі рішення для кожного, включаючи кінцевих користувачів. Незалежно від того, наскільки важкі часи, важливо постійно приділяти увагу якості обслуговування клієнтів.

Заглядаючи в майбутнє, я б сказав, що наше пріоритетне завдання — використовувати весь накопичений досвід у 2020 році та продовжувати зміцнювати позиції AMD в якості преміального бренда. Вже недостатньо говорити про максимальну обчислювальну потужність за найкращою ціною. Особливо, коли ми пропонуємо максимальну продуктивність, без застережень. Тепер наше завдання — продемонструвати, як компанія AMD надає найкращі, передові технології на ринку і, що найважливіше, найкращі користувацькі рішення. Це пріоритет на 2021 рік.

Що найбільше відрізняє AMD від її основного конкурента у споживчому секторі?

Наше останнє покоління мобільних процесорів, які були анонсовані в січні, встановило нові стандарти продуктивності в галузі. Значне підвищення продуктивності по всьому сегменті продуктів означає, що кожен користувач, від геймера до звичайного споживача, знайде для себе ноутбук із процесором AMD, який забезпечить найкращу продуктивність і час автономної роботи в тонших і легших форм-факторах, ніж попередні покоління. 

Чи змінила пандемія ринок споживчих продуктів? Як локдаун позначився на ринку, і чи є які-небудь інші чинники, що вплинули на потреби користувачів в області ІТ?

Найочевиднішою зміною стало значне збільшення попиту, особливо на ноутбуки. Хоча зростання попиту на електроніку спостерігалося повсюдно. Це сталося через збільшення кількості людей, які працюють і навчаються дистанційно, що стало дійсно великим стимулом, а також через загальну необхідність залишатися на зв’язку. Також важливо відзначити особливу потребу в більш високій продуктивності. Зараз так багато людей живуть і працюють у цифровому форматі, і для них важливо, щоб все було швидко, плавно і без багів. Ринок під час пандемії різко зріс, оскільки люди активно інвестували в технології як у важливий інструмент адаптації до обмежень.

Це цікаво:   Найкращі навушники для покупки у 2023 році

Наше зростання на ринку в преміальному сегменті також свідчить про величезний попит у категорії ігор і розваг. Пристрої, які підходять одночасно і для роботи, і для ігор, користувалися дуже великим попитом, що недивно, оскільки більшу частину нашого життя ми проводимо в мережі.

З точки зору розвитку ключових продуктових лінійок компанії AMD, центральних процесорів і графічних рішень, які довгострокові тенденції трансформують ІТ-галузь і як можна оцінити наслідки даних трансформацій?

Поряд зі збільшеним споживчим попитом на більш високу продуктивність повністю змінився спосіб, як саме люди купують. Зараз люди купують в Інтернеті більше, ніж раніше, і я думаю, що вони також купують більше ноутбуків і портативних комп’ютерів.

Це значно вплинуло на формат взаємодії із нашими ключовими партнерами. Наприклад, ми зосередили наш маркетинг у першу чергу в інтернет-сегменті, щоб підвищити впізнаваність і відвідуваність сайтів наших партнерів. Паралельно ми були зайняті роботою з журналістами, розсилкою семплів і поширенням інформації — щоб ринок був у курсі всього, що пропонує AMD. Реалізувати ці цілі в 2021 році буде непросто.

Як AMD адаптувала свій підхід до роботи з клієнтами в світлі як нагальних проблем цифрової трансформації, викликаної COVID, так і цих довгострокових тенденцій?

Ми взяли на себе роль лідера в своїй галузі, не відмовляючись від постійного прагнення боротися за своє місце на ринку і збільшувати обсяги продажів щодня. Ми все ще віддані цьому прагненню, але, з огляду на прогрес, якого ми досягли як із технологічної, так і з комерційної точки зору, розвиток відносин із нашими партнерами має тепер більш довгостроковий характер. Замість того щоб планувати квартал за кварталом, ми будуємо плани як мінімум на рік уперед. Це, у свою чергу, означає, що ми можемо тісніше співпрацювати з OEM-виробниками, щоб зрозуміти, як підтримувати їх найбільш гнучкими і розумними способами, що відповідають їхнім короткостроковим та довгостроковим бізнес-цілям.

Як AMD враховує пріоритети клієнтів при роботі з ключовими партнерами: OEM-виробниками і представниками каналу?

Ми тісніше взаємодіємо з партнерами за різними каналами, таким як реклама, PR та соціальні мережі, щоб краще підтримувати наших OEM-виробників і канальних партнерів. Одна з наших цілей зараз — розширювати присутність у першу чергу в цифровому просторі та використовувати найбільш ефективні методи донесення інформації до споживачів. Це обумовлює адаптацію всіх комунікаційних завдань, від самого обміну повідомленнями до того, як ми допомагаємо направляти трафік на партнерські вебсайти. Ми вже чули від наших партнерів, що дані ініціативи з нашого боку мають для них велике значення.

Яку стратегію переслідує компанія AMD у сфері просування своїх споживчих технологій?

Наша стратегія — сформувати пропозицію. Попит на технологію вже є. Наше наступне завдання — переконатися, що клієнти отримують відповідний ПК і відповідну технологію для своїх конкретних потреб. Це сприяє прискореній конверсії продажів, а також, оскільки якість обслуговування клієнтів поліпшується, забезпечує більш довгострокову лояльність клієнтів до AMD і наших партнерів.

Це цікаво:   П’ять чудових USB-мікрофонів AMPLITANK K688 та AM8 представлені в Індії: мікрофони професійного рівня для подкастингу, звукозапису, ігор і стрімінгу

Які кроки ви робите для зміцнення відносин із канальними партнерами й інтеграторами?

AMD тісніше співпрацює з партнерами на всіх етапах продажів і взаємодії із клієнтами. Ми поліпшили канали зв’язку з нашими роздрібними партнерами, що дозволяє нам швидше виявляти тенденції у міру їх розвитку. Наприклад, нам вдається більш ефективно визначати, які сегменти зростають, а які скорочуються; які пристрої, що у нас вже є або перебувають у розробці, ми можемо запропонувати, щоб задовольнити попит, що зростає, на конкретні специфікації або можливості. Маючи такі дані, ми, співпрацюючи з OEM-виробниками, можемо допомогти їм розробити пристрої, що відповідають унікальним моделям попиту, які динамічно змінюються.

Аналізуючи клієнтську базу, яка в минулому перейшла від продукції конкурентів на технологічні рішення AMD, які стратегії AMD, OEM або канальних партнерів виявилися найбільш ефективними?

Перше, що слід зазначити, це те, що люди охоче переходять на AMD. Торік ми значно розширили нашу сферу впливу на європейському ринку, і це було би неможливим, якби люди не переходили на пристрої на базі AMD. Аби домогтися такого зростання, ми пліч-о-пліч працюємо з OEM-виробниками і партнерами, щоб надавати ті продукти, які хочуть клієнти. Тому час вибирати AMD, якщо ви ще не з нами!

Чи можете ви назвати будь-які бренди або конкретних клієнтів із регіону EMEA в якості прикладу компаній або організацій, які впроваджують рішення AMD у власні технологічні процеси?

Ми тісно співпрацюємо з найбільшими роздрібними продавцями електроніки в Європі з метою розширення їхніх споживчих пропозицій, щоб надати покупцям доступ до найбільш продуктивних доступних для користування пристроїв. Нещодавно ми також стали переможцями конкурсу Euronics 2020 IT Supplier of the Year, і в майбутньому ми очікуємо ще тіснішої співпраці з цією компанією. Dixons Group — ще один життєво важливий партнер AMD у Північній Європі.

Чи не могли б ви розповісти нам що-небудь про плани розвитку процесорів AMD для настільних і мобільних комп’ютерів і їхніх графічних рішень? Чого слід очікувати ринку наступного року?

Ми вже анонсували новітні процесори AMD Ryzen серії 5000 і графіку Radeon RX 6000. Ми будемо виводити на ринок системи, що поєднують у собі найбільш передові технології AMD в області обробки даних, графіки і програмного забезпечення, щоб користувачі отримували максимальне задоволення від ігор і створення контенту, яке їм так потрібне.

Якою мірою відгуки виробників обладнання відіграють роль у розробці продуктів AMD?

AMD неймовірно тісно співпрацює зі своїми партнерами, щоб зрозуміти стан ринку і їхні потреби в цьому відношенні. Наприклад, наразі ми запускаємо програму, яка включає в себе зіставлення й аналіз оглядів продуктів з усього світу. Ми не просто дивимося на кількість зірок, які отримує кожен продукт, ми також читаємо і засвоюємо якісний зворотний зв’язок і думки про дрібні деталі. Як конкретно клієнти взаємодіють із пристроєм і що їх не влаштовує? І як усі ці дані розкладаються на деталі, коли йдеться про фактори, які ми можемо контролювати або принаймні на які ми можемо впливати? Тобто ми можемо безпосередньо контролювати продуктивність і ефективність процесора і графіки, в той час як такі речі, як якість дисплея і загальний час автономної роботи, більшою мірою залежать від вибору платформи OEM-виробниками. Все це становить базу корисної інформації, якою ми можемо поділитися з нашими партнерами для подальшого аналізу.

Це цікаво:   Нове дослідження показує, що цілі щодо кліматичної нейтральності активно трансформують мережеву інфраструктуру 5G

Чим у 2020 році розрізнялися проблеми для компанії на різних ринках і наскільки складно розробити правильну стратегію для всіх ринків в епоху COVID-19?

Велика різниця полягала в тому, наскільки OEM-виробники і роздрібні продавці були готові реалізовувати значну частину продукції онлайн. На деяких ринках, наприклад у Великій Британії, цифрові канали вже були добре розвинені. Це було нелегко для всіх, але точно було легше для організацій, які вже встигли провести цифрову трансформацію. Ще однією важливою відмінністю було те, наскільки добре деякі роздрібні торговці змогли допомогти споживачам зорієнтуватися в тому, що вони купують, що їм потрібно і як їм варто ставитися до перехресної моделі просування товарів. Перехресне просування товарів простіше, якщо в магазині є продавець і покупець. Зробити це в онлайні таким чином, щоб дійсно задовольнити запит покупця, набагато складніше.

Що вас найбільше здивувало або що було найцікавішим, чому ви навчилися за останній рік?

Я був дуже вражений, побачивши, що мене оточують чудові, стійкі люди. Для мене це стало найбільш значущим спостереженням. У всіх нас були свої особисті проблеми, але те, як команда згуртувалася і так багато працювала, щоб підтримувати один одного, як одна родина, означало, що у нас не було проблем з адаптацією.

Чим ви найбільше пишаєтеся в роботі з колегами за останні 6-12 місяців?

У 2020 році ми виграли внутрішню нагороду AMD Consumer Team of the Year, і це було чудово. Із зовнішніх досягнень компанії можу виділити першу нашу нагороду Euronics 2020 IT Supplier of the Year Award, і ми дійсно пишаємося цим. Очевидно, що успіхи на ринку були джерелом великої гордості та радості команди. Але я думаю, повертаючись до теми попереднього запитання, по-справжньому я пишаюся тим, як усі в команді надавали підтримку один одному.

Чого ви найбільше очікуєте наступного року?

Коли нарешті закінчиться ізоляція, знову поїду у відпустку! Серйозно, я з хвилюванням чекаю виходу наших нових лептопів цього року, оскільки OEM-виробники дійсно охоче виходять на нову територію з точки зору продуктивності та дизайну, щоб отримати найкраще від технологій AMD. Я також із нетерпінням чекаю напруженої конкуренції на нашому ринку: ми значно зросли торік, але ми не втрачаємо ні краплі того невпинного бойового духу, який допоміг нам досягти успіху.

Чи можете ви назвати щось, про що люди повинні знати або запам’ятати щодо AMD у 2020-2021 роках?

Технології AMD використовуються в мільйонах пристроїв по всьому світу, щоб збагатити цифрове життя людей, незалежно від того, чи грають вони в ігри, працюють або навчаються вдома.


Новини IT » Hardware » Алекс Ебейд: старший директор AMD з продажів

Опубліковано


Останні новини IT: