TSMC знижує витрати завдяки процесорам AMD EPYC

TSMC знижує витрати завдяки процесорам AMD EPYC

TSMC, провідний виробник напівпровідникових пластин, оголосив, що процесори AMD EPYC використовуються в робочих процесах його глобального бізнесу з випуску мікрочипів.

Компанія не лише виробляє пластини, але й активно займається дослідженнями та розробками. Від Європи до Азії та США — більш ніж 50 тисяч співробітників TSMC потребували потужних ІТ-сервісів, що забезпечують безперебійний зв’язок для спільної роботи за умови зниження загальної вартості володіння. За допомогою процесорів AMD EPYC компанія TSMC досягла необхідних результатів.

Чому сумісність платформ має важливе значення?

TSMC необхідно було забезпечити щільність серверних ядер і збалансувати її у середовищі дата-центру. «Наші наявні дата-центри обмежені за площею та потужністю, — говорить Саймон Ванг, директор підрозділу інфраструктури та комунікаційних послуг компанії TSMC. — Компанія потребувала рішень, які можна було би безпосередньо впровадити у стандартний шаблон, а потім розгорнути у своїх дата-центрах. Було розроблено та впроваджено віртуалізацію обчислювальних систем, систем зберігання даних і мережі, і все це в нашому стандартному шаблоні сервісної архітектури. TSMC має дві конфігурації віртуальних машин (ВМ) для робочих навантажень залежно від їхньої складності. Проте запуск великої кількості ВМ на одному сервері не є оптимальним». 

19280302_Epyc Rome Half Delidded_Top Open.png

«Якщо мій сервер підтримує 20 машин, то коли сервер вийде з ладу, удар приймуть на себе всі 20 машин, — говорить Ванг. — Саме тому у нас є два типи конфігурацій серверів ВМ, щоб знизити цей ризик».

Як скоротити загальну вартість володіння

Компанія TSMC у співпраці з HPE й AMD вибрала платформу HPE DL325 G10 під управлінням процесора AMD EPYC 7702P другого покоління з 64 ядрами, базовою тактовою частотою 2 ГГц із розгоном до 3,35 ГГц.

«Для наших загальних робочих навантажень щільність пам’яті є явною перевагою процесорів AMD EPYC, — говорить Ванг. — Завдяки процесорам AMD EPYC для кожного віртуального інстансу в реалізації HCI знадобилося менше ресурсів, при цьому досягалася вища продуктивність. Економія коштів досягалася за рахунок меншої кількості фізичних серверів завдяки щільності розміщення процесорних ядер, зниженню витрат на управління і електроенергію, а також скороченню необхідної площі у центрі обробки даних».

Скорочення кількості серверів дає можливість збільшувати простір для розширення дата-центрів у міру подальшого зростання компанії. Перехід від двосокетних до односокетних серверів також дозволяє економити на витратах на апаратне, операційне та програмне забезпечення і знижувати загальне енергоспоживання.

Це цікаво:   Schneider Electric співпрацює з NVIDIA у проєктуванні Штучного інтелекту для Центрів обробки даних

Впровадження на підприємстві

«Наразі ми впроваджуємо сервери EPYC у нашій компанії, — говорить Ванг, показуючи новий EPYC 7F72 з 24 ядрами та базовою тактовою частотою 3,2 ГГц. — Саме цей процесор ми розглядаємо для досліджень і розробок через його високу тактову частоту. Для цих завдань необов’язково потрібно більше сокетів або ядер. Якщо ми будемо використовувати два сокети, це може призвести до непередбачених наслідків, оскільки одному процесору доведеться взаємодіяти з іншим, що призведе до додаткових витрат. Тому для відділу R&D ми обираємо односокетий процесор, і висока тактова частота буде важливою перевагою».

Для автоматизації з обладнанням усередині фабрики кожна машина повинна мати один сервер x86 для контролю швидкості та забезпечення водою, електрикою і газом або енергоспоживанням. Ці машини коштують дуже дорого, потенційно мільярди доларів, натомість сервери, що управляють ними, набагато дешевші. Вангу та його команді необхідно забезпечити високу доступність у разі виходу з ладу однієї стійки, тоді вони зможуть використовувати іншу стійку для підтримки машини. Використовуючи стандартний блок, TSMC може створити близько 1 000 віртуальних машин, які можуть контролювати 1 000 інструментів виробничих потужностей у чистому приміщенні. Це означає величезну економію коштів без збитків для відмовостійкості та надійності.

Компанія TSMC планує впровадити ще два дата-центри в 2021 році. Для отримання докладнішої інформації пропонуємо ознайомитися з прикладом із практики.


Новини IT » Hardware » TSMC знижує витрати завдяки процесорам AMD EPYC

Опубліковано


Останні новини IT: