Процесори AMD EPYC™ використовуватимуться у новій системі Національного суперкомп’ютерного центру Сінгапуру

Процесори AMD EPYC™ використовуватимуться у новій системі Національного суперкомп’ютерного центру Сінгапуру

Найпотужніший суперкомп’ютер Сінгапуру буде оснащений процесорами AMD EPYC™ серії 7003

Компанія AMD (NASDAQ: AMD) оголосила про те, що новий суперкомп’ютер Національного суперкомп’ютерного центру (NSCC) Сінгапуру, національного ресурсного центру високопродуктивних обчислень (HPC), призначеного для підтримки наукових та інженерних обчислень, буде оснащений процесорами AMD EPYC™ серії 7003.

Система засновуватиметься на суперкомп’ютері HPE Cray EX з використанням комбінації процесорів EPYC 7763 та EPYC 75F3. Планується, що суперкомп’ютер буде повністю введений в експлуатацію до 2022 року, а його пікова теоретична продуктивність складе 10 петафлопсів, що у 8 разів потужніше, ніж наявний пул HPC-ресурсів NSCC. Вчені зможуть використовувати систему для розширення наукових досліджень у таких областях, як біомедицина, генна інженерія, зміни клімату і т.д.

«Процесори AMD EPYC є найбільш затребуваними для HPC-досліджень, що мають загальносвітову значимість, і саме тому вони були обрані для оснащення найпотужнішого суперкомп’ютера Сінгапуру, — говорить Рам Педдібхотла, віцепрезидент компанії з управління продуктами AMD EPYC. — Ми раді співпраці з HPE і Національним суперкомп’ютерним центром Сінгапуру з метою розвитку наукового потенціалу в галузі медицини, кліматичних досліджень, інженерії та багато чого іншого».

Додаткові ресурси:

Це цікаво:   Schneider Electric співпрацює з NVIDIA у проєктуванні Штучного інтелекту для Центрів обробки даних

Новини IT » Hardware » Процесори AMD EPYC™ використовуватимуться у новій системі Національного суперкомп’ютерного центру Сінгапуру

Опубліковано


Останні новини IT: