Які ІТ-спеціальності сьогодні потрібні найбільше?

Які ІТ-спеціальності сьогодні потрібні найбільше?

Зараз багато хто прагне працювати в ІТ. Ця сфера стабільно розвивається і є однією з найпривабливіших з погляду працевлаштування та зарплати — не лише на українському, а й на міжнародному ринку. Для талановитих ІТ-фахівців завжди є робота онлайн, вони можуть працювати віддалено з будь-якої точки світу на компанії різного масштабу — від перспективних tech-стартапів до корпорацій. Пропонуємо подивитись на основні запити сучасного ринку до затребуваних ІТ-спеціальностей.

Фахівець з інформаційної безпеки

A picture containing text, electronics

Description automatically generated

У 2021 році кількість кіберзлочинів зросла в 7 разів. Компанії втрачають гроші: 20 млрд доларів — саме стільки цього року коштували помилки у системах безпеки великого бізнесу. За прогнозами експертів, до 2031 року втрати становитимуть 265 млрд доларів щороку. Звичайно компанії намагаються щось робити і активно вкладаються в системи захисту і в їх розробників. А значить: етичні хакери, ваш вихід!

У 2021 році кількість доступних вакансій аналітиків та інженерів з безпеки зросла на 33%. Бюро статистики праці США прогнозує стабільне зростання сфери щонайменше на 10 років уперед. Але найцікавіше навіть не це. Herjavec Group, яка проводить опитування про зайнятість у кібербеці, стверджує, що у сфері кібербезпеки у 2021 році рівень безробіття на глобальному ринку кваліфікованих кадрів є просто нульовим. При цьому дефіцит грамотних фахівців тільки зростає і зростатиме надалі.

Системний аналітик

Graphical user interface

Description automatically generated

Системні аналітики завжди потрібні бізнесу. І у кризи, і після неї. Цей рік – не виняток. Проблем у бізнесу вистачає. Адже бізнес — це й ті самі громадські місця, в які не пускають без QR, і організація масових заходів, та інші починання, які, по суті, потребують масових скупчень людей. Сотні тисяч підприємств та юросіб просто закрилися. А вибиратися з кризової ями допомагають системні та бізнес-аналітики (щоправда, якщо вони хороші; погані — навпаки).

Але є проблеми. У сфері системної та бізнес-аналітики не вистачає свіжої крові: поріг входу в професію високий, фахівцю потрібно розбиратися у всіх нюансах бізнесу та ринків. Найчастіше в цю сферу йдуть люди що мають досвід з менеджменту чи дата-аналітики, а попит зростає набагато швидше за пропозицію.

Це цікаво:   SoftServe розпочинає інтеграцію генеративного ШІ для максимальної продуктивності працівників

Розробник мобільних додатків

A picture containing whiteboard

Description automatically generated

Ринок мобільних додатків росте величезними темпами — пандемія та локдауни йому не завадили. Якщо три роки тому глобальну капіталізацію мобільної розробки Statista оцінювала у 1,3 трлн доларів, сьогодні вона виросла майже в 5 разів — це 6,3 трлн доларів. За даними SensorTower, за 2021 рік користувачі витратили більше 130 мільярдів доларів на покупку мобільних додатків та ігор — це на 19,7% більше, ніж 2020 року.

У 2022 році мобільна розробка залишиться одним з найбільш затребуваних напрямків, прогнозується що зарплати iOS і Android-розробників будуть зростати.


Новини IT » IT Бізнес » Які ІТ-спеціальності сьогодні потрібні найбільше?

Опубліковано


Останні новини IT: