Бренд Philips Monitors приєднується до «зеленої» коаліції та прискорює процес скорочення відходів

Бренд Philips Monitors приєднується до «зеленої» коаліції та прискорює процес скорочення відходів

Компанія MMD, провідний фахівець з виробництва дисплеїв і ліцензійний партнер Philips з випуску моніторів, оголошує про нову віху на шляху до стійких технологій. Бренд Philips Monitors розпочинає співпрацю з Closing the Loop (CTL), глобальним постачальником «зелених» рішень, і TCO Development, компанією, що створила TCO Certified — ведучий «зелений» стандарт в ІТ.

Організації запускають пілотний проект зі сталого скорочення відходів від виробництва моніторів. Програма стане одним з восьми проектів, що фінансуються PREVENT Waste Alliance, платформою для обміну та міжнародного співробітництва, спрямованого на мінімізацію відходів, усунення забруднюючих речовин і максимальне повторне використання ресурсів. Пілотний проект допоможе Philips Monitors підтримати поширення сертифікованого рішення, яке робить виробництво електроніки, включаючи монітори, безвідходним, і встановлює нові стандарти галузі по мірі зростання попиту на екологічно чисті продукти.

Бренд Philips Monitors підтримує пілотний проект по скороченню відходів від виробництва моніторів спільно з CTL і TCO Development

Проблема електронних відходів

Електронні відходи (E-waste) — одна з найсерйозніших проблем, з якими сьогодні стикається суспільство. Згідно зі звітом Платформи для прискорення економіки замкнутого циклу (PACE) та Коаліції ООН з електронних відходів, щорічно в світі утворюється близько 50 мільйонів тонн електронних відходів, які в основному відправляються в Африку або на інші ринки, що розвиваються. На додаток до цього, значна кількість моніторів, що вже були у використанні, з’являється в Африці для повторного використання. На цьому континенті велика частина електронних відходів не переробляється належним чином через відсутність відповідних технологій і ресурсів. Через установку маленьких вбудованих друкованих плат, які могли б зробити переробку більш вигідною, і вмісту хімікатів, таких як свинець і ртуть, комп’ютерні монітори завжди вважалися не найвигіднішим предметом для вторинної переробки і були проблемою для економіки замкнутого циклу. В результаті їх переробкою рідко займаються належним чином, так як вона не дуже вигідна.

Це цікаво:   JBL оновлює лінійку ігрових навушників і вкладишів Quantum

Викинуті монітори накопичуються на звалищах і являються значним ризиком для здоров’я людини та навколишнього середовища, оскільки токсичні компоненти і хімічні речовини можуть проникати в ґрунтові води, наражати на небезпеку морську флору і фауну, забруднювати ґрунт. Тривалий вплив спеки і сонячного світла може в подальшому призвести до випаровування хімічних речовин, викликаючи забруднення повітря і руйнування атмосфери. У зв’язку з постійно зростаючим рівнем використання побутової електроніки терміново необхідні ефективні рішення по утилізації електронних відходів.

Монітори Philips: рішення проблеми через компенсацію за відходи

Спільно з Closing the Loop (CTL) і TCO Development бренд Philips Monitors наближається до вирішення проблеми електронних відходів. У пілотному проекті ECoN компанія підтримує CTL і коаліцію міжнародних партнерів, таких як дослідний інститут Öko-Institute eV, а також місцевих нігерійських партнерів Verde Impacto, Hinckley Recycling і SRADev у розширенні перевіреної схеми компенсації за відходи, включаючи викинуті монітори, і сертифікації TCO Certified Edge з компенсацією електронних відходів. Проект фінансується PREVENT Waste Alliance — ініціативою Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини (BMZ).

Компенсація за відходи замикає життєвий цикл електроніки: додаткова сума, додана до роздрібної ціни нової електроніки, дозволяє CTL співпрацювати з місцевими партнерами в процесах збору викинутих пристроїв і їх безпечної переробки. Зібрані відходи компенсують вихід нових пристроїв, роблячи їх виробництво фактично безвідходним. Щоби розширити схему компенсації і включити в неї монітори, CTL і Philips Monitors працюють з Öko-Institut, провідною німецькою незалежною екологічною дослідницькою і консалтинговою організацією, яка допомагає підтвердити включення моніторів в програму. CTL забезпечує відстеження, доставку і безпечну переробку зібраних відходів, в той час як Öko-Institut фокусується на екологічних і соціальних ризиках, а також на забезпеченні надійного обслуговування.

Це цікаво:   Як ефективно зрівняти попит та пропозицію: інфраструктура зарядки електромобілів для комерційних приміщень

«Наш світ змінюється швидкими темпами як з точки зору технологій, так і з точки зору навколишнього середовища. В рамках проекту ECoN ми прагнемо вирішити одну з найсерйозніших проблем електронної промисловості та підтримуємо пілотний проект, спрямований на вирішення цієї проблеми не тільки за рахунок скорочення кількості відходів, а й за рахунок створення сертифікованого процесу встановлення нових стандартів стійкості в індустрії моніторів», — говорить Стефан ван Саббен (Stefan van Sabben), старший менеджер з глобальної корпоративної соціальної відповідальності та сталого розвитку MMD і Philips Monitors.

«Ми дуже раді об’єднатися з Philips Monitors, щоби підтвердити, що скорочення кількості електронних відходів має сенс для бізнесу, навколишнього середовища і суспільства. Приємно мати можливість працювати з партнером, який розділяє нашу мотивацію змінити планету на краще і готовий назавжди вивести бізнес на новий рівень завдяки участі в пілотному проекті ECoN і фінансуванню законного і відповідального збору та обробки електронних відходів в країнах, що розвиваються. З Philips Monitors ми впевнені, що поширення компенсації за відходи на індустрію моніторів буде успішним», — говорить Йост де Клюейвер (Joost de Kluijver), засновник і генеральний директор CTL.

Концепція компенсації за відходи вже стала нормою для державних закупівель та визнана екологічно чистим або навіть безвідходним рішенням при закупівлі телефонів, ноутбуків і планшетів. За останні вісім років CTL запобігла потраплянню більше трьох мільйонів мобільних телефонів на звалища, безпечно збираючи та утилізуючи їх, тим самим допомагаючи більш ніж 2000 людей отримати додатковий дохід за рахунок безпечної роботи.

Philips Monitors підтримує відповідальну та екологічну утилізацію моніторів за участю місцевих партнерів

Сторінка пілотного проекту: https://prevent-waste.net/en/pilotprojects/nigeria

Це цікаво:   5E Gen2: Eaton запускає нове покоління ефективного та доступного захисту живлення для критично важливих пристроїв

Проект фінансуєтьсся PREVENT Waste Alliance — ініціативою Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ). 

Додаткова інформація: https://prevent-waste.net/en

Дізнатися більше про «зелені» монітори Philips monitors можна за посиланням: https://www.philips.co.uk/c-e/so/monitors/green-monitors


Новини IT » Технології » Бренд Philips Monitors приєднується до «зеленої» коаліції та прискорює процес скорочення відходів

Опубліковано


Останні новини IT: