На виставці Computex 2021 AMD представила відеокарти на базі RDNA 2, нові ноутбуки AMD Advantage,  широко сумісні технології масштабування й багато іншого

На виставці Computex 2021 AMD представила відеокарти на базі RDNA 2, нові ноутбуки AMD Advantage, широко сумісні технології масштабування й багато іншого

— Відеокарти AMD Radeon серії RX 6000M забезпечують стрибок продуктивності до 1,5 разу, модернізуючи тим самим наступне покоління ігрових ноутбуків преміумкласу від ASUS, HP, Lenovo, MSI й інших провідних OEM-виробників —

— Крос-платформна технологія AMD FidelityFX Super Resolution із відкритим вихідним кодом використовує оптимізоване просторове масштабування, забезпечуючи до 2,5 разу вищу продуктивність порівняно з вихідною роздільною здатністю в деяких іграх —

Виставка Computex 2021
Виставка Computex 2021

На виставці Computex 2021 компанія AMD (NASDAQ: AMD) представила кілька нових потужних рішень, що виводять високопродуктивні ігри на новий рівень. Нова серія мобільних графічних процесорів AMD Radeon™ RX 6000M, покликана привнести в ігрові ноутбуки продуктивність світового класу, неймовірну точність зображення і захопливі відчуття від процесу гри, включає в себе топовий Radeon RX 6800M — найшвидший графічний процесор AMD Radeon для ноутбуків, що забезпечує продуктивність ПК для ігор з ультрависокою частотою кадрів 1440p.

AMD також представила AMD Advantage™ Design Framework — результат багаторічної співпраці між AMD і її глобальними партнерами з виробництва ПК із метою створення нового покоління високопродуктивних ігрових ноутбуків преміумкласу. Поєднуючи мобільну графіку AMD Radeon серії RX 6000M, програмне забезпечення AMD Radeon і мобільні процесори AMD Ryzen™ серії 5000 з ексклюзивними інтелектуальними технологіями AMD й іншими передовими характеристиками, системи AMD Advantage призначені для забезпечення найкращих у своєму класі ігрових можливостей. Очікується, що перші ноутбуки AMD Advantage будуть доступні у провідних OEM-виробників вже цього місяця.

Окрім того, AMD представила AMD FidelityFX Super Resolution (FSR), передову технологію просторового масштабування, призначену для підвищення частоти кадрів до 2,5 разу у деяких іграх із роздільною здатністю 4K і забезпечення високоякісного ігрового процесу з високою роздільною здатністю. Більше 10 розробників ігор планують інтегрувати FSR у свої найкращі ігри й ігрові рушії у 2021 році, а перші ігри з підтримкою FSR з’являться наприкінці цього місяця.

«За останні кілька років в іграх стався неймовірний прогрес: потужні технології дозволяють настільним ПК створювати розкішно складні й захопливі світи, як ніколи раніше, — сказав Скотт Херкельман, віцепрезидент і керівник підрозділу графіки в AMD. — Сьогодні ми раді представити високопродуктивну й енергоефективну архітектуру AMD RDNA™ 2 в ноутбуках наступного покоління, щоб відкрити той же рівень високопродуктивних можливостей і реалістичних візуальних ефектів для геймерів. Завдяки AMD Advantage геймери можуть бути впевнені, що ноутбуки нового покоління розроблені, оптимізовані та створені спеціально для найкращого геймінгу».

Це цікаво:   Schneider Electric співпрацює з NVIDIA у проєктуванні Штучного інтелекту для Центрів обробки даних

Мобільна графіка AMD Radeon серії 6000M 

Мобільна графіка AMD Radeon RX серії 6000M заснована на революційній ігровій архітектурі AMD RDNA 2, забезпечуючи в 1,5 разу вищу ігрову продуктивність або до 43 процентів менше енергоспоживання при тому ж рівні продуктивності порівняно з архітектурою AMD RDNA. Мобільна графіка AMD Radeon RX серії також привносить такі передові технології, як AMD Infinity Cache і DirectX® Raytracing (DXR), у ноутбуки наступного покоління.

AMD Radeon RX 6800M — це потужний графічний процесор світового класу, що пропонує продуктивність 1440p/120 FPS з ефективним поєднанням трасування променів, обчислювальних і традиційних ефектів для реалістичного зображення. Графічний процесор AMD Radeon RX 6700M пропонує ігрову продуктивність 1440p/100FPS, новий рівень візуалізації і продуктивність, призначену для нового покоління ноутбуків із передовими іграми та створення контенту. Графічний процесор AMD Radeon RX 6600M розроблено для забезпечення високої частоти оновлення 1080p/100FPS в іграх для легких ноутбуків. Мобільна графіка AMD Radeon RX серії 6000M пропонує геймерам безліч революційних функцій, у тому числі:

  • AMD Infinity Cache — до 96 МБ кешу останнього рівня, вбудованого в кристал графічного процесора, який скорочує затримки й енергоспоживання, забезпечуючи вищу ігрову продуктивність порівняно з традиційними архітектурними рішеннями.
  • AMD Smart Access Memory — забезпечує вищу продуктивність для низки ноутбуків на базі процесора AMD, надаючи процесорам AMD Ryzen доступ до всієї високошвидкісної графічної пам’яті AMD Radeon GDDR6.
  • Технологія AMD SmartShift — динамічно перемикає потужність ноутбука між мобільними процесорами AMD Ryzen і графікою AMD Radeon, забезпечуючи додаткове підвищення продуктивності в іграх.
  • AMD Radeon Chill — функція енергозбереження, яка допомагає економити заряд батареї за рахунок регулювання частоти кадрів залежно від рухів у грі.
  • AMD FidelityFX — підтримуваний більш ніж 45 іграми набір інструментів візуального покращення ефектів із відкритим вихідним кодом для розробників ігор, доступний через AMD GPUOpen. Він включає в себе колекцію растеризованих ефектів освітлення, тіней і віддзеркалень, а також нову технологію AMD FidelityFX Super Resolution, яку можна інтегрувати в новітні ігри з мінімальними витратами на продуктивність.

AMD Advantage Design Framework

Це цікаво:   Audio-Technica ATH-M50xBT: ці навушники за $200 рекомендовані аудіоекспертами, і я розумію чому

За допомогою нової платформи AMD Advantage Design Framework компанія AMD та її глобальні партнери з виробництва ПК переглядають визначення високопродуктивних мобільних ігор. Ноутбуки AMD Advantage поєднують у собі мобільну графіку AMD Radeon серії 6000M, програмне забезпечення AMD Radeon™ і мобільні процесори AMD Ryzen™ серії 5000 з ексклюзивними інтелектуальними технологіями AMD, сертифікованими дисплеями AMD FreeSync™ Premium, швидким сховищем NVME, оптимальним тепловим дизайном й іншими передовими конструктивними характеристиками системи.

Ноутбуки AMD Advantage створені для забезпечення найкращих у своєму класі ігрових можливостей, забезпечуючи новий рівень продуктивності та швидкості відгуку. Покращення AMD SmartShift і AMD Smart Access Memory підвищують ігрову продуктивність на цих системах. Окрім того, ноутбуки AMD Advantage оптимізовані під відтворення найбільш вимогливих сучасних ігор із частотою більше 100 кадрів на секунду, програвання відео з живленням від батареї протягом усього дня (10+ годин), високу частоту оновлення 144 Гц і вище, підтримку дуже яскравих (300+ нітів) дисплеїв і кастомізацію системи охолодження для прохолодної роботи ноутбука під час безперервного ігрового процесу. Всі ці рішення компактно зібрані в елегантний дизайн ноутбука.

Очікується, що в 2021 році з’являться кілька ігрових ноутбуків AMD Advantage. Згідно з прогнозами, ігрові ноутбуки ROG Strix G15/17 AMD Advantage Edition із графічними процесорами AMD Radeon RX 6800M, мобільними процесорами AMD Ryzen 5900HX й інтелектуальними технологіями AMD стануть доступні на початку червня в мережі магазинів Best Buy та інших провідних роздрібних мережах. Очікується, що найближчим часом ноутбук OMEN 16 із графічними процесорами AMD Radeon RX 6600M, мобільними процесорами AMD Ryzen 9 5900HX й інтелектуальними технологіями AMD з’явиться на сайті JD.com. Ноутбуки AMD Advantage від Lenovo та MSI, за прогнозами, з’являться у продажу наприкінці цього року.

Це цікаво:   Огляд Google Pixel 8

AMD FidelityFX Super Resolution 

AMD FidelityFX Super Resolution (FSR) пропонує широку підтримку понад 100 процесорів і графічних процесорів AMD, а також GPU конкурентів. FSR пропонує чотири налаштування якості, що дозволяють геймерам регулювати баланс між якістю зображення і рівнем продуктивності залежно від своїх уподобань та забезпечують високоякісний, візуально вражаючий ігровий процес для реалізації навіть найбільш вимогливих візуальних функцій, зокрема трасування променів. У режимі Performance FSR пропонує до 2,5 разу вищу продуктивність порівняно з власною роздільною здатністю в деяких іграх.

«Протягом усієї розробки Godfall компанія AMD залишалася надійним партнером, що забезпечував геймерів приголомшливими візуальними ефектами і продуктивністю світового класу для створення першої у своєму роді RPG із функцією ближнього бою і мародерами-вбивцями, — сказав Кейт Лі, генеральний директор компанії Counterplay Games. — Тепер із FidelityFX Super Resolution AMD представила ще одну дивовижну універсальну для всіх платформ функцію, яку легко реалізувати розробникам і яка гарантує спільноті Godfall найвищу продуктивність при вищій роздільній здатності з усіма навороченими опціями, зокрема трасуванням променів».

FSR — це рішення з відкритим вихідним кодом, засноване на галузевих стандартах, що дозволяє розробникам легко інтегрувати технологію в нові та наявні гри. Більш детальна інформація про FSR і підтримувані ігри буде оголошена 22 червня. Детальніше тут.

Додаткову інформацію про анонси AMD на Computex 2021 ви можете знайти в презентації генеральної директорки AMD докторки Лізи Су.

Додаткові ресурси

• Дізнайтеся більше про мобільну графіку AMD Radeon RX серії 6000M.

• Дізнайтеся більше про ноутбуки на базі AMD Radeon RX 6000M.

• Дізнайтеся більше про AMD Advantage Design Framework.

• Дізнайтеся більше про AMD FidelityFX Super Resolution.


Новини IT » Hardware » На виставці Computex 2021 AMD представила відеокарти на базі RDNA 2, нові ноутбуки AMD Advantage, широко сумісні технології масштабування й багато іншого

Опубліковано


Останні новини IT: